Publicerat: 2018-04-27 10:30:54

Detta är en nyhet från nyhetsbyrån Finwire Disclaimer


Finwire om NextCell Pharma AB: NextCell Pharma tecknar avsiktsavtal med kinesiska CGCI

Stamcellsbolaget NextCell Pharma har tecknat ett avsiktsavtal, Memorandum of Agreement med China General Consulting & Investment, CGCI. Syftet med avtalet är att skapa underlag för framtida samarbete. Avtalet specificerar att parterna ska prioritera varandra när det kommer till Kina-associerade stamcellsaktiviteter, är i övrigt utan krav eller förpliktelser och påverkar inte NextCell finansiellt. Det framgår av ett pressmeddelande.

NextCell har utvecklat en patentansökt selektionsalgoritm för att säkerställa urval och produktion av potenta mesenkymala stamceller i stora volymer för både forskning och klinisk användning. Avsikten med avtalet med CGCI är att undersöka möjligheterna att genomföra kliniska prövningar i Kina med NextCells ProTrans-stamceller och den långsiktiga målsättningen att nå marknadsgodkännande för läkemedelskandidaten ProTrans i Kina.

Memorandum of Agreement är att betecknas som en viljeförklaring utan krav eller förpliktelser. Avtalet löper tillsvidare. CGCI är ett kinesiskt dotterbolag till ett noterat statligt bolag, China General Technology Group, Genertec.

Läs mer om NextCell Pharma AB