Publicerat: 2018-05-14 11:11:09

Detta är en nyhet från nyhetsbyrån Finwire Disclaimer


Finwire om BibbInstruments AB: Bibb Instruments lanserar den nya produkten EndoDrill GI Upper Mini

Medicinteknikbolaget Bibb Instruments lanserar den nya produkten EndoDrill GI Upper Mini, vilket är ett nytt biopsiinstrument för diagnos av tumörer i övre mag-tarmkanalen. Produkten introduceras för vårdpersonal vid Gastrodagarna i Falun den 16-18 maj och demonstreras i bolagets monter. Leveranser påbörjas under sommaren. Det framgår av ett pressmeddelande.

Bibb Instruments första lanserade biopsiinstrument, EndoDrill GI Upper, för provtagning av submukösa samt djupt belägna tumörer via flexibel endoskopi, har hittills sålts till 14 svenska sjukhus. Den nya produkten är i förhållande till den första produkten ett instrument med finare borrdimensioner som är anpassat för såväl standard som tunnare gastroskop. EndoDrill GI Upper Mini inkluderar bolagets patenterade borrfunktion och användarvänliga handtag och är speciellt utvecklat för små svåråtkomliga förändringar. Instrumentet kan användas med eller utan endoskopiskt ultraljud.

"Det känns bra att utöka produktportföljen med ytterligare ett flexibelt biopsiinstrument för svåråtkomliga djupa tumörer i övre mag-tarmkanalen som normalt är mycket besvärliga att diagnostisera", säger försäljningschefen Katarina Arén.

Läs mer om BibbInstruments AB