Publicerat: 2018-05-21 10:23:52

Detta är en nyhet från nyhetsbyrån Finwire Disclaimer


Finwire om Hybricon Bus System AB: Hybricon Bus minskade förlusten i första kvartalet

Elbusstillverkaren Hybricon Bus redovisar en överlag oförändrad omsättning under första kvartalet jämfört med samma period året innan. Bolaget rapporterar samtidigt en minskad förlust.

Omsättningen uppgick till 3,5 miljoner kronor (3,4), en ökning med 3 procent mot föregående år.

Rörelseresultatet blev -7,6 miljoner kronor (-9,3). Avsaknad av order uppges ha påverkat resultatet.

Resultatet före och efter skatt var -7,7 miljoner kronor (-9,4). Resultat per aktie hamnade på -0,17 kronor (-0,63).

Vd Johan Suup uppger att inledningen på 2018 bjöd till en början på positiva nyheter, bland annat då många av de tekniska problem som verksamheten har brottats med det senaste året är lösta eller är på väg att lösas.

"Hittills under 2018 har utvecklingen emellertid inte alltid gått åt rätt håll. En större upphandling från Umeå Kommun rörande nya elbussar för stadstrafik hade betytt mycket för bolaget. Att Hybricon nyligen gick miste om den beställningen måste tyvärr betecknas som ett stort bakslag", fortsätter han.

"Extra beklagligt är detta eftersom vi arbetat mycket med att förbättra och uppgradera våra förserie bussar samtidigt som vi i anbudet hade ett lägre pris på elbussarna som också har fördelen att vara utprovade i för orten relevant klimat".

Flera större städer i Norden kommer under året att genomföra upphandlingar av bussar för stadstrafik. Utsikterna för Hybricon att få en eller flera större beställningar i Skandinavien torde ha ökat efter det tvååriga ramavtal som under våren tecknades med norska Nettbuss AS, uppger Johan Suup.

"Det är inte minst detta samarbete, tillsammans med den gjorda uppgraderingen av bussarna, som gör att det trots den missade beställningen i Umeå fortfarande finns hopp om en kommande framgång för bolaget. Får vi förtroendet från en eller fler beställare så vet vi att vi kan leverera och uppfylla de hårda krav som kommer att ställas på oss. 2018 kan fortfarande bli ett genombrottsår för Hybricon", konkluderar vd:n.


Hybricon Bus, Mkr Q1-2018 Q1-2017 Förändring
Nettoomsättning 3,5 3,4 2,9%
Rörelseresultat -7,6 -9,3
Resultat före skatt -7,7 -9,4
Nettoresultat -7,7 -9,4
Resultat per aktie, kronor -0,17 -0,63

Läs mer om Hybricon Bus System AB