Publicerat: 2018-05-21 11:54:35

Detta är en nyhet från nyhetsbyrån Finwire Disclaimer


Finwire om Umida Group AB: Umida vinner två upphandlingar för glögg hos finska Alko

Dryckesföretaget Umida har vunnit två av det finska monopolen Alkos upphandlingar av glögg för vinterns försäljningsperiod. Det är första gången som Umida vinner en upphandling för den finska marknaden. De två produkterna estimeras bidra med ett tillskott på upp till 3 miljoner kronor i nettoomsättning när upphandlingarnas totala volym tas i beaktning. Det framgår av ett pressmeddelande.

Umida har nu vunnit två större upphandlingar av glögg på Alko, ekologisk rödvinsglögg samt ekologisk vitvinsglögg i 75 cl flaska. Produkterna lanseras under det nya varumärket G-Glögi och har försäljningsstart 1 oktober 2018.

"Det här är ett genombrott för Umida och jag är väldigt glad och stolt över de här offertvinsterna. Att vårt starka koncept- och produktutvecklingsarbete och vår höga kvalitet fortsätter att leverera resultat är ett betydelsefullt tecken på att vår strategi fungerar. De här vinsterna är även en effekt av vårt offensiva marknadsarbete under vintern/våren och efter blanddrycken Casanas snabba intåg på den finska marknaden introducerar vi nu ännu ett varumärke för de finska konsumenterna. Detta är ett led i vår strategi att växa med utvalda produkter på exportmarknader", säger Katarina Nielsen, vd på Umida Group.

Läs mer om Umida Group AB