Publicerat: 2018-05-24 11:32:25

Detta är en nyhet från nyhetsbyrån Finwire Disclaimer


Finwire om Smoltek Nanotech: Smoltek ökar förlusten i första kvartalet

Nanoteknikbolaget Smoltek ökar förlusten i första kvartalet 2018 jämfört med samma kvartal i fjol. Det framgår av en kortfattad kvartalsredogörelse.

Intäkterna uppgick till 494 000 kronor (509 000) och består främst av aktiverade kostnader för FoU.

Resultatet före skatt blev -2,2 miljoner kronor (-1,3).

Likvida medel var på 19,2 miljoner kronor (0,6) per den 31 mars. Ökningen förklaras av nyemissionen på 20 miljoner kronor som genomfördes i februari då bolaget noterades på Aktietorget.

Bolaget erhöll tidigt under första kvartalet två utvärderingsordrar från bolag inom processorteknik respektive konsumentelektronik. Leveranserna sker under innevarande vecka 21.

"Vi investerar nu i ett nytt processystem av typen Plasma Enhanced Chemical Vapor Deposition, PECVD. Det är i ett sådant system som odling av kolnanostrukturer sker. Målsättningen är att detta nya system ska ge avsevärt högre kapacitet för produktion av testenheter, och att vi därmed får möjlighet att möta en större efterfrågan. Den beställda konfigurationen ger också möjlighet att utforska ramarna för vår processteknik ytterligare genom fler inställnings/konfigurationsmöjligheter. Baserat på leverantörens offert bör det kunna vara installerat och klart för användning runt kommande årsskifte", kommenterar vd Anders Johansson i kvartalsredogörelsen.

Läs mer om Smoltek Nanotech