Publicerat: 2018-05-28 12:40:38

Detta är en nyhet från nyhetsbyrån Finwire Disclaimer


Finwire om Videobur Sthlm Int AB: Videoburst avser förvärva Brandbee AB genom apportemission

Onlinevideobolaget Videobursts styrelse föreslår förvärv av Brandbee AB med mandat från bolagsstämman den 16 maj 2018. Köpet föreslås ske genom en apportemission om totalt 20 miljoner aktier aktier i Videoburst, enligt ett pressmeddelande.

Brandbees affärsidé är att generera potentiella kunder till sina kunder genom digital marknadsföring via ett egenutvecklat verktyg. Tillsammans med Videoburst bildar plattformarna en synergi vilket skulle medföra en ökad tillväxtfas och breddat erbjudande till marknaden.

Brandbee AB omsatte i fjol 0,5 miljoner kronor och resultatet uppgick till -2,2 miljoner. Köpeskillingen för bolaget uppgår till 5 miljoner kronor och köpet sker genom den riktade apportemissionen om 20 miljoner aktier aktier till en kurs på 0,25 kronor i Videoburst vilket är 10 procent rabatt på snittkursen de senaste 30 dagarna.

Köpet är villkorat av att 90 procent av rösterna på den extra bolagsstämma som ska hållas den 28 juni godkänner förvärvet. Brandbee genomförde en kapitalrunda under första kvartalet där bolaget värderades till 3 miljoner kronor pre-money. Efter emissionen på 3 miljoner kronor var bolagsvärdet 6 miljoner kronor.

Brandbee AB ägs till 70 procent av bolag som kontrolleras av Jonas Litborn, efter den tilltänkta affären kontrollerar dessa bolag 21,65 procent av aktierna i det listade bolaget. Övriga aktier i Brandbee AB ägs av ett 20-tal privata investerare.

Läs mer om Videobur Sthlm Int AB