Publicerat: 2018-05-11 08:45:09

Detta är en nyhet från nyhetsbyrån Direkt Disclaimer


Direkt om Toleranzia AB: RESULTAT -1,4 MLN KR 1 KV

STOCKHOLM (Direkt) Toleranzia redovisar ett resultat efter finansiella poster om -1,4 miljoner kronor (-1,3) för det första kvartalet 2018. Resultat per aktie uppgick till -0:09 kronor (-0:17) och soliditeten uppgick till 87,4 procent (91,0).

Det framgår av delårsrapporten.

Genom den emission som genomfördes under kvartalet har Toleranzia fått resurser till att genomföra en storskalig produktion av läkemedelskandidaten TOL2 samt toxikologi- och säkerhetsstudier och förberedelser för kliniska prövningar i människa.

Toleranzia bedriver för närvarande arbete tillsammans med prekliniska samarbetspartnern L2D och kontraktstillverkaren PX för att skala upp tillverknings- och reningsprocessen för TOL2. Målet är att, via en storskalig process, ta fram tillräckliga mängder av TOL2 för att Bolaget ska kunna inleda toxikologi- och säkerhetsstudier.

Parallellt fortsätter arbetet med att genomföra in vivo farmakologiska studier i samarbete med Hellenic Pasteur Institutet i Aten. Närliggande mål i dessa studier är att fastställa den dos och det doseringsschema som ska ligga till grund för utformning av den toxikologiska studien och även för beräkning av dos för kommande kliniska studier.



                    
                

Läs mer om Toleranzia AB