Publicerat: 2018-05-30 18:53:26

Detta är en nyhet från nyhetsbyrån Finwire Disclaimer


Finwire om Crowdsoft Technology AB: Crowdsoft kommenterar revisorns uttalande i revisionsberättelsen

Teknikbolaget Crowdsoft har publicerat årsredovisningen för 2017 och bolaget kommenterar i ett pressmeddelande revisorns uttalande i revisionsberättelsen.

Revisionsberättelsen innehåller en anmärkning att årsredovisningen och koncernredovisningen tillsammans med revisionsberättelsen inte har kunnat hållas tillgängliga för bolagets aktieägare inom föreskriven tid i enlighet med aktiebolagslagen.

Styrelsen vill informera att revisorn i sin revisionsberättelse till bolagsstämman avseende årsredovisningen gjort ett uttalande under "upplysning av särskild betydelse". Det framgår av revisionsberättelsen att det befintliga kapitalet inte är tillräckligt för att täcka bolagets behov av finansiering de kommande tolv månaderna.

Crowdsoft meddelade den 2 maj att styrelsen sökt ett bemyndigande från årsstämman som hålls i morgon den 31 maj att vid behov kunna genomföra en nyemission av aktier.

"Syftet med bemyndigandet är att ge utrymme för att stärka ägarbasen genom att erbjuda finansiella och industriella investerare att investera, och att öka finansiell flexibilitet och styrelsens handlingsutrymme att finansiera och möjliggöra fortsatt expansion", säger vd Peter Reigo.

Läs mer om Crowdsoft Technology AB