Publicerat: 2018-06-04 14:32:51

Detta är en nyhet från nyhetsbyrån Finwire Disclaimer


Finwire om Initiator Pharma A/S: Initiator Pharma väljer Manchester som plats för kliniska prövningar

Forskningsbolaget Initiator Pharma väljer Manchester i Storbritannien som plats för att genomföra kliniska prövningar med läkemedelskandidaten IPED201 som en behandling av
erektil dysfunktion med samarbetspartnern MAC Clinical Research Early Phase MHRA Accredited Unit. Det framgår av ett pressmeddelande.

"Vi är väldigt belåtna med valet av MAC Clinical Research Unit som vår samarbetspartner för den kommande kliniska utvecklingen av IPED2015. Det är en mycket väl beprövad och högklassig CRO för kliniska prövningar, och den kommer att spela en viktig roll i utvecklingen av Initiator Pharma till ett bolag i klinisk fas", kommenterar Claus Elsborg Olesen som är vd på Initiator Pharma.

Principal Investigator (PI) för denna studie kommer att vara Peter Dewland med mer än 40 års erfarenhet av läkemedelsforskning i tidig fas. Han har lett över 200 så kallade "first in man"-studier och över 1000 studier totalt, framgår det av pressmeddelandet.

Initiator Pharma kommer under denna sommar att skicka in sin kliniska prövningsansökan avseende IPED2015 till Medicines & Healthcare products Regulatory Agency i Storbritannien. Bolaget förväntar sig att erhålla godkännande för att initiera den första kliniska prövningen under slutet av sommaren.

Läs mer om Initiator Pharma A/S