Publicerat: 2018-06-17 10:29:45

Detta är en nyhet från nyhetsbyrån Finwire Disclaimer


Finwire om Storytel AB: Storytels flytt skall inte ses som ett steg på vägen mot notering på riktiga börsen enligt vd - Di

Ljudboksspecialisten Storytel beslutade flytt från Spotlight till First North skall inte ses som ett steg på vägen mot en notering på Stockholmsbörsen. Det säger Storytels vd Jonas Tellander i en intervju med Dagens industri.

Storytel har ett börsvärde på 7,2 miljarder kronor och är därmed den aktie med högst börsvärde på hela Spotlight.

Flytten sker enligt Storytels finanschef Sofie Zettergren för att underlätta för utländska institutioner att köpa aktien. Hon pekar på att Nasdaq First North ingår Nasdaq-systemet, vilket enligt henne kommer att underlätta för utländska banker.

"Den primära anledningen är att det är svårt rent praktiskt för utländska aktieägare att handla aktier på Spotlight. Vi vill underlätta för våra utlandsanställda i koncernen såväl som för investerare runt om i världen att äga Storytel. Det är betydligt lättare på First North", säger Jonas Tellander till Dagens industri.

Ett byte till börsen direkt skulle enligt Tellander kräva betydligt mer från Storytel. Bland annat skulle bolaget tvingas att byta redovisning till IFRS.

Läs mer om Storytel AB