Publicerat: 2018-06-18 08:06:43

Detta är en nyhet från nyhetsbyrån Finwire Disclaimer


Finwire om Phase Holographic Imaging PHI AB: Phase Holographic och BioSpherix ingår avtal kring marknadsföring av produktlinjer

Medicinteknikbolaget Phase Holographic och BioSpherix har tecknat ett avtal avseende marknadsföring av bolagens kompletterande produktlinjer. Det framgår av ett pressmeddelande.

Man hänvisar till den höga andelen av läkemedel som prövas i patient och som aldrig når marknaden, vilket uppges vara ett resultat av lågt tillförlitliga laboratorieförsök. Tillsammans skapar BioSpherix och Phase Holographics produkter ett nytt produktkoncept som ger mer fysiologiskt relevanta och tillförlitliga laboratorieresultat, genom att göra det möjligt för forskare att över tid analysera opåverkade celler i en kontrollerad inkubatormiljö.

Phase Holographics vd Peter Egelberg kommenterar nyheten i pressmeddelandet: ”Arbetssättet för hur försök genomförs med odlade celler har inte förändrats sedan forskare på 1950-talet för första gången lyckades hålla mänskliga celler vid liv utanför människokroppen. Kombinationen av våra cellvänliga tekniker för den cellbaserade medicinska forskningen in i en ny era, med löfte om att minska både behovet av djurförsök och kostnaderna för läkemedelsutveckling".

USA-baserade BioSpherix Medical grundades 1982 och utvecklar och marknadsför avancerade cellinkubatorer för kontrollerade och optimerade laboratoriemiljöer.

Läs mer om Phase Holographic Imaging PHI AB