Publicerat: 2018-06-21 08:17:02

Detta är en nyhet från nyhetsbyrån Finwire Disclaimer


Finwire om Double Bond Pharmaceutical International AB: DB Pharma får godkänt av Läkemedelsverket för klinisk prövning av Inofer

Läkemedelsbolaget DB Pharmas dotterbolag Drugson har som tidigare meddelats förvärvat rättigheterna till Inofer, ferrosuccinat, järntabletter i Sverige. Inofer har funnits på den franska marknaden i 20 år, men produkten behöver ändå ett separat godkännande av Läkemedelsverket för att kunna tillhandahållas i Sverige, enligt ett pressmeddelande.

Läkemedelsverket och forskningsetiknämnden har godkänt en svensk klinisk prövning av Inofer-tabletter som ska genomföras vid Skellefteå lasarett och ledas av överläkare Kurt Boman, senior professor vid Umeå universitet. Patientgruppen är vuxna och äldre med samtidig hjärtsvikt och järnbrist. Målsättningen är att studera upptaget av ferrosuccinat under minst tre månaders behandling av patienterna med hypotesen att ferrosuccinat ska ge en ökning av järnnivåerna i blodet med i medeltal 25 mikrogram/liter. Studien startar i augusti.

"Vi hoppas att Inofer visar sig ge en förväntad ökning av järnnivåerna hos hjärtsviktspatienterna i den kommande kliniska studien", kommenterar Igor Lokot, vd för DB Pharma och Drugsson Pharma.

Läs mer om Double Bond Pharmaceutical International AB