Publicerat: 2018-06-29 11:16:57

Detta är en nyhet från nyhetsbyrån Finwire Disclaimer


Finwire om BrainCool AB: Braincools avknoppning Polarcool ska genomföra nyemission på 12-15 miljoner kronor inför notering 26 oktober

Medicinteknikbolaget Braincool har kallat till extra bolagsstämma den 25 juli för att besluta om utdelning av aktier i dotterbolaget Polarcool. Polarcool har i Braincools regi utvecklat det medicinska kylsystemet Polarcap System för behandling av hjärnskakning och upprepade huvudkollisioner inom idrottsmedicin.

Genom utdelningen av Polarcool till aktieägarna i Braincool görs bedömningen att verksamheten i respektive bolag renodlas och får ett tydligare fokus. Bolagen avser dock att fortsätta samarbeta inom produktutveckling och kvalitetsledning. Polarcool kommer erhålla en exklusiv licens från Braincool för marknadsföring och försäljning av Polarcap System. Det framgår av informationsmaterialet som publiceras på fredagen.

En aktie i Braincool ger en aktie i Polarcool. Sista dag för handel i Braincool inklusive rätt till aktier i Polarcool är den 3 september och aktien handlas exklusive rätt den 4 september. Den preliminära tidsplanen innebär att Polarcool ska noteras på Spotlight Stock Market med planerad första handelsdag den 26 oktober. Polarcool avser att genomföra en nyemission med företrädesrätt för aktieägarna på 12-15 miljoner inför den planerade listningen på Spotlight för att finansiera den fortsatta utvecklingen av kylningsprodukter och förbereda bolaget för marknadslansering.

Läs mer om BrainCool AB