Publicerat: 2018-07-02 12:49:17

Detta är en nyhet från nyhetsbyrån Finwire Disclaimer


Finwire om Oncology Venture Sweden AB: Oncology Venture tillkännager ytterligare resultat från fas 2-studie, uppdaterar kring regulatorisk process

Forskningsbolaget Oncology Venture meddelar resultat från den tredje delrapporten från den pågående fas 2-studien med läkemedelskandidaten LiPlaCis i svårbehandlade bröstcancerpatienter, samt uppdaterar om mötet som nyligen hållits med det danska läkemedelsverket. Det framgår av ett pressmeddelande.

I delrapporten framgår det att sju av sju kraftigt förbehandlade patienter hade klinisk nytta av läkemedlet. Fem av sju patienter upplevde bättre respons eller längre varaktighet av effekt än samtliga tidigare medicinska behandlingar mot deras långt framskridna sjukdomar. Det inbegriper kombinations- och hormonterapier.

Sammanlagt har 19 patienter antingen kompletterat sin behandling eller genomgår behandling men är utvärderbara avseende respons. Fyra patienter var inte utvärderbara för respons, då en lett av för tidig njurtoxicitet och tre på grund av att de avlidit. Två av dödsfallen bedömdes av datakommittén vara orelaterade till läkemedlet i studien medan ett kunde eventuellt kopplas till toxicitet i läkemedlet. Toxicitet är en känd men sällsynt sidoeffekt i cisplatin och andra kemoterapier, skriver bolaget i pressmeddelandet.

Bolaget fortsätter att screena och inkludera patienter i denna kliniska studie och man har för avsikt att utöka antalet patienter till 30 stycken.

På den regulatoriska sidan har man diskuterat läkemedlet med det danska läkemedelsverket som bedömer att produkten kunde möta ett signifikant medicinskt behov baserat på studiedata och har gett ett antal förslag för en pivotal randomiserad studie.

Läs mer om Oncology Venture Sweden AB