Publicerat: 2018-07-02 12:50:52

Detta är en nyhet från nyhetsbyrån Finwire Disclaimer


Finwire om Phase Holographic Imaging PHI AB: Phase Holographic siktar på att fyrdubbla försäljningen för att nå positivt kassaflöde - vd

Medicinteknikbolaget Phase Holographic vd och grundare Peter Egelberg presenterade bolaget vid en investerarträff i Göteborg på måndagen arrangerad av Sedermera Fondkommission.

Bolaget genomför för närvarande en nyemission med företrädesrätt för aktieägarna. Teckningsrätten har skiljts av och teckningstiden pågår till den 17 juli. Villkoren i nyemissionen innebär att en befintlig aktie ger en uniträtt. 18 uniträtter berättigar till teckning av en unit till teckningskursen 71,40 kronor. En unit består av tre nyemitterade aktier och en nyemitterad teckningsoption TO 1. Det motsvarar emissionsvillkoren 3:18 till teckningskursen 23,80 kronor per aktie.

Phase Holographic utvecklar och säljer mikroskopbaserade forskningsinstrument. Det finns drygt 100 enheter av huvudprodukten HoloMonitor i drift och instrumentet säljs med en prislapp på 350 000 kronor. Bolaget har säkerställt produktionskapaciteten och säljer med en bruttomarginal på 80 procent mot slutkund.

"Vi har nu lagt den grund som behövs för att ta nästa steg", säger Peter Egelberg. Det innebär att bolaget nu fokuserar på distribution, försäljning och marknadsföring.

Försäljningen har också börjat ta fart och i det senaste fjärde kvartalet i det brutna räkenskapsåret februari-april steg nettoomsättningen till 2,2 miljoner kronor.

Marknadsrapporter uppskattar att det säljs 30 000 cellinkubatorer per år i världen på en marknad som domineras av de fem största aktörerna och antalet befintliga cellinkubatorer uppskattas till 120 000. Phase Holographic tar sikte på att HoloMonitor i en fullt utvecklad marknad har en potential på ungefär 6 000 instrument per år, vilket mot slutkund motsvarar en omsättning på i storleksordningen 2 miljarder kronor per år med nuvarande prissättning.
Peter Egelberg anser att det är rimligt av bolaget att sikta på en marknadsandel på 20 procent, vilket kräver ett samarbete med en av de stora aktörerna på marknaden.

Bolagets målsättning är att skapa en väsentlig försäljningsökning som ska leda till ett positivt kassaflöde och att kapitaltillskottet från denna nyemission ska räcka tills positivt kassaflöde nås.

Peter Egelberg bedömer att bolaget behöver fyrdubbla försäljningen vid nuvarande kostnadsnivå för att nå ett positivt kassaflöde. Bolaget säljer med egen personal direkt till kund på den nordiska marknaden, men på den globala marknaden används distributörer.

Läs mer om Phase Holographic Imaging PHI AB