Publicerat: 2018-07-06 10:02:49

Detta är en nyhet från nyhetsbyrån Finwire Disclaimer


Finwire om Dalsspira Mejeri AB: Dalsspira upptar bryggfinansiering på 1,2 miljoner kronor och avser genomföra nyemission i höst

Mejeriet Dalsspira har avsikt att genomföra en nyemission med företrädesrätt för aktieägarna i höst. Syftet är att finansiera beslutad strategisk plan för expansion och produktutveckling. Villkoren för företrädesemissionen kommer att meddelas när formellt emissionsbeslut fattats. Det framgår av ett pressmeddealnde.

Styrelsen har samtidigt ingått ett avtal om en bryggfinansiering uppgående till totalt 1,2 miljoner kronor med en rad mindre lokala placerare varav några redan är aktieägare i Dalsspira och andra är nytillkomna intressenter. Lånet som kan konverteras till nya aktier i kommande företrädesemission löper med 8 procent ränta.

Långivarna ska som en del av uppgörelsen vid en eventuell konvertering även tilldelas en teckningsoption för varje aktie som konverteras. Styrelsen har för avsikt att även kommande företrädesemission ska innehålla ett erbjudande om teckningsoptioner till Dalsspiras aktieägare som deltar i nyemission, samt att notera den för handel. Styrelsen har för avsikt att presentera villkor och tidsplan för företrädesemissionen under början av september och har för avsikt att utnyttja det bemyndigande att utge nya aktier som årsstämman den 5 juni beslutat om.

Dalsspira behöver öka försäljningen till mellan 2,5 och 3,0 miljoner kronor per månad för att nå break-even. Vid nuvarande försäljning på mellan 1,8 och 2,0 miljoner kronor per månad är resultatet en förlust på mellan 200 000 och 250 000 kronor. Bolaget har tagit fram en strategisk plan för att nå break-even, vilket bland annat innehåller satsningar på nya produkter, investeringar i produktionen för sänkt styckkostnad och marknadsutveckling. Detaljerna kommer att presenteras i samband med kommande företrädesemission.

"Genom denna finansieringslösning tillförsäkras Dalsspira de nödvändiga resurserna för att genomföra våra beslutade plan, som vi tror väldigt mycket på. Finansieringsupplägget medför att bolaget får den nödvändiga ekonomiska handlingsfrihet som krävs för att kunna påbörja arbetet med den strategiska planen och för att klara likviditeten fram till kommande företrädesemission", kommenterar Malin Jakobsson, vd för Dalsspira.

Läs mer om Dalsspira Mejeri AB