More from the company

Publicerat: 2016-07-08 16:55:59

Plejd AB: Statusuppdatering från Plejd AB

Yachting

  •  Bolaget fortsätter att leverera från nuvarande orderbok enligt plan mot deras partner VBH.

Smart belysning                          

  •  Förserien på 300 enheter av dimmern är nu producerad från fabriken och generell intrimning av produktionen pågår. Dessa enheter kommer bl.a. användas till våra externa beta testare. Ytterligare 1000 enheter är planerade till försäljningsstarten i Aug när dessa 1000 enheter är producerade kommer fabriken vara redo att rampa upp produktionen i takt med försäljningen.
  •  Bolaget testar produkterna hos välrenommerade testinstitutet Intertek Semko för CE märkning och S märket. Dimmern är första produkten att testas och testerna består i huvudsak av 3 delar
  1. Radio - Dessa tester har till syfte att säkerställa att vår blåtandsmodul som skall sitta i alla kommande produkter använder sig av dom tillåtna radiofrekvenserna.
  2. EMC - Dessa tester har till syfte att testa elektromagnetisk kompatibilitet, enkelt uttryckt att tillse att produkten inte påverkas av störningar från andra enheter eller själv stör andra enheter.
  3. LVD - Låg volts direktivet har till syfte att säkerställa att produkten inte är farlig för användaren, t.ex. vid kortslutning.
  • Radio och EMC är godkänt och även delar av LVD. Bolaget valde att parallellt med övrig utveckling bl.a. verktyg för kapslingen påbörja testningen för att spara tid. Vissa delar av testningen har dock tagit längre tid än förväntat bl.a. beroende på att t.ex. riktig kapsling måste finnas för vissa tester. Några om tester har också tagit mer tid än förväntat. Slutfasen av certifieringen pågår och Bolaget har idag ingen anledning att tro att det skall påverka försäljningsstarten i aug. Dock finns faktorer utanför Bolagets kontroll, t.ex. semestrar bland våra leverantörer och andra oförutsedda faktorer som kan påverka tiden. Bolaget kommer återkomma med mer detaljer så fort dom finns. Teamet jobbar hårt under semestern för att ta igen denna försening för att minimera chanserna att det påverkar försäljningsstarten i aug. En del av förseningen beror också på förbättringar i produkten och plattformen som vi kommer skörda frukten av senare i höst.
  •  Arbetet med Ahlsell fortgår, där bolaget har skaffat E-nr och annat som behövs för att påbörja försäljningen. Dessutom utbildas Ahlsells teknikspecialister för att kunna stötta butikerna och marknaden tillsammans med våra säljare. Bolaget och Ahlsell har påbörjat en plan för utrullning med start efter semestern, mer detaljer kommer framöver.
  •  2 nyckelsäljare har rekryterats och börjar sin anställning i mitten på aug. Den ena kommer direkt från Solar (top 5 grossist i landet) och har mångårig erfarenhet av försäljning i branschen. Den andra säljaren har varit i branschen i 16 år, både som säljare hos dom stora grossisterna och på leverantörssidan.

Läs mer hos Cision
Läs mer om Plejd AB