More from the company

Publicerat: 2017-01-16 13:10:09

QuickCool AB: QuickCool Statusrapport - December 2016

Vi önskar med detta månadsbrev informera och berätta för aktieägare och andra intressenter vad som hänt inom bolaget under december månad och vad som väntar den närmaste tiden. Bolaget som har ett globalt beviljat patent för kylning i näsan via vätskefylld kateter befinner sig fortsatt i en intensiv och spännande fas i utvecklingsprojektet av nästa generations kylsystem.

Emission 2016
QuickCool har per den 1:e december avslutat bolagets företrädes-, spridning emission av units. Emissionen tecknades till 124 procent vilket är mycket glädjande då detta säkrar resurser att starta upp produktionen av The QuickCool® System inför planerad marknadslansering 2017. Genom emissionen nyemitteras 3 188 000 aktier och 2 391 000 teckningsoptioner. Bolaget tillförs därmed cirka 10,7 MSEK före emissionskostnader, vilka uppgår till cirka 0,9 MSEK. Parallellt med emissionsaktiviteter har även fokus varit följande:

QuickCool har re-certifierats av TÜV 
Under december månad har TÜV reviderat QuickCools kvalitetsledningssystem gentemot ISO 13485:2012 och medicintekniska direktivet 93/42/EEC (MDD). Revisionen gick bra och vi kan återigen fokusera på produktutveckling och produktionsförberedelser av The QuickCool® System. Målsättningen är som tidigare att utveckla ett unikt och lättanvänt system för akutvårdspersonal där den låga vikten och utformningen garanterar att systemet både är portabelt och patientnära. 

Pågående produktutveckling
QuickCools förbrukningsset består av ballongkatetrar och slangset som i sin enkelhet både är komplext och avancerat. Användningsområdet kräver att de monteras i renrum och förpackas på ett sätt som stödjer både enkel, trygg och aseptisk hantering. Bolaget har även den uttalade ambitionen att förbrukningssetet ska vara enkelt, miljövänligt och kostnadseffektivt för att därmed möta behov och krav som marknaden efterfrågar. Bolaget har lagt beställningar på förbrukningsset till våra validerings- och
verifieringsövningar. Vi har gått in i en spännanden fas där funktionstester på en komplett enhet pågår med syfte att samköra alla delsystem och regleralgoritmer. Det kompletta system som nu byggs kommer ge oss möjlighet att validera förbrukningssetet samt finjustera reglertekniken för att säkerställa hög temperaturprecision. Härnäst väntar färdigställande av den slutliga versionen av systemets elektronikplattform innan den läggs ut för tillverkning.

Rekrytering
Uppbyggnad av en egen säljorganisation börjar ta form och inom kort kommer vi att presentera den organisation som kan påbörja marknadspenetrering i Sverige och Skandinavien och aktivt introducera framtidens kylsystem som är intranasalt, portabelt och patientnära. Följ utvecklingen och få svar på dina frågor på vår hemsida. På bolagets hemsida kan du hitta “Frågor och svar” där vi samlar många vanligt förekommande frågor.
Aktieägare och andra intressenter är alltid välkomna med fler frågor via info@quickcool.se.

För frågor avseende ovanstående information, vänligen kontakta
John Wennborg, VD
Telefon: 046-286 38 40
E-post: john.wennborg@quickcool.se

QuickCool är ett svenskt medicintekniskt bolag, vars affärsidé är att rädda liv och förhindra hjärnskador vid akut hjärnischemi (otillräcklig blodförsörjning till hjärnan) genom att utveckla och tillhandahålla ett unikt och globalt patenterat kylsystem, The QuickCool system.
QuickCool 
är verksamt på den snabbväxande marknaden, Targeted Temperature Management (TTM), för hjärnskyddande kylbehandling av patienter med t ex akut hjärtstopp och stroke. QuickCools system skyddar hjärnan genom att kyla i näshålan och utnyttjar därmed den medfödda
värmeväxlaren i näsan. QuickCools intranasala metod erbjuder skonsam och oavbruten kylbehandling för både vakna och sövda patienter. QuickCool är noterat på AktieTorget och bedriver sin verksamhet på Ideon Science Park i Lund. För mer information vänligen se www.quickcool.se

Läs mer hos Cision
Läs mer om QuickCool AB