More from the company

Publicerat: 2017-02-10 09:52:02

Hybricon Bus System AB: Elbussarna har passerat 400 000 körda kilometer

Hybricons elbussar har fram till idag passerat 400 000 körda kilometer i verklig drift hos Umeås lokaltrafikbolag. Elbussar finns redan i totalt tio svenska kommuner.

Vid årsskiftet fanns mer än dubbelt så många elbussar i drift i Sverige jämfört med ett år tidigare, enligt intresseorganisationen Power Circles statistik.

Det exakta antalet elbussar är 41. Tio av dessa är tillverkade av Hybricon. 

– Det är roligt att se svart på vitt från någon annan att vi har en så betydande andel av den marknad för elbussar som är på väg att snabbt växa fram, kommenterar Hybricons vd Johan Suup. 

Ta del av Power Circles pressmeddelande, nedan.

Hur många elbussar finns i Sverige? http://press.powercircle.org/pressreleases/hur-maanga-elbussar-finns-i-sverige-1786521?utm_campaign=Alert&utm_source=alert&utm_medium=email

 
För ytterligare information: Vänligen kontakta

Johan Suup, vd, +46 (0)70 533 37 06

Dennis N Jensen, ekonomichef och IR-ansvarig, +46 (0)70 573 22 78

Om Hybricon

Vår affärsidé är att utveckla, sälja och leverera kollektivtransportsystem med Ultrafast charging® elbussar, samt därtill hörande eftermarknadstjänster. Hybricon bedriver egen produktion av strategiskt viktiga delar. Bolagets kunder utgörs främst av kommuner och kollektivtrafikoperatörer. Ambitionen med varumärket är att signalera hållbarhet och omsorg om miljön, i kombination med tekniskt kunnande. Hybricons aktie är noterad på AktieTorget med kortnamnet HYCO. Vänligen se även www.hybricon.se.

Läs mer hos Cision
Läs mer om Hybricon Bus System AB