Press release from Companies

Publicerat: 2017-05-26 08:40:17

Axkid AB: Kommuniké från årstämman

  • Till ordförande för årsstämman valdes Thomas Bräutigam.
  • Vid stämman var 3 149 479 (32,5%) aktier av totalt 9 700 000 aktier representerade.
  • Stämman beslutade:

a. att fastställa resultaträkning och balansräkning för räkenskapsår 2016.

b. att disponera Bolagets förlust i enlighet med styrelsens förslag; samt

c. att bevilja styrelsens ledamöter ansvarsfrihet gentemot Bolaget för 2016 års förvaltning, samt att bevilja Daniel Johansson som verkställande direktör, ansvarsfrihet gentemot Bolaget för 2016 års förvaltning.

  • Stämman beslutade att välja Thomas Bräutigam till styrelsens ordförande för tiden fram till nästa årsstämma 2018. Stämman beslutade, att till övriga styrelseledamöter för tiden fram till nästa årsstämma 2018 att välja Daniel Johansson, Peter Schön och Tony Qvist.
  • Val av revisorer beslutade stämman att för tiden fram till årsstämman 2018 omvälja KPMG AB, med den auktoriserade revisorn Lars-Ola Jäxvik som huvudrevisor.
  • Stämman beslutade att arvode till styrelsen om 240,000 kr till styrelseordföranden och 120,000 kr till envar övrig stämmovald ledamot som inte är anställd i koncernen. Styrelseledamot ska äga rätt att fakturera styrelsearvodet genom eget bolag under förutsättning att det är kostnadsneutralt för bolaget. Ersättnings- och revisionsutskotten inkluderas i styrelsens arbete och särskilt arvode för dessa utgår ej (0 kr). Till anställda samt ledamöter och suppleanter utsedda av de anställda utgår inget arvode (0 kr).
  • Stämman beslutade att arvode till revisorerna skall utgå enligt godkänd räkning.
  • Stämman beslutade att bolagets säte ändras från Mölndals kommun till Göteborgs kommun.
  • Stämman beslutade att bolagets firma ändras från Axonkids till Axkid

För ytterligare information om årsstämman kontakta VD Daniel Johansson,

tel. 0704-56 67 33 eller läs på hemsidan www.axonkids.se.

Kort om Axonkids AB

AxonKids utvecklar, tillverkar och säljer bilbarnstolar med inriktning mot den Europeiska marknaden, men har även en växande försäljning i bl.a. Kina. AxonKids bilbarnstolar är framtagna i linje med den Skandinaviska filosofin om att bakåtvänt är säkrast, vilket är en insikt som sprider sig ut i världen. Alla bilbarnstolarna är godkända enligt den Europeiska säkerhetsstandarden ECE r44 04.

Läs mer hos Cision
Läs mer om Axkid AB