Press release from Companies

Publicerat: 2017-05-29 13:05:17

Medfield Diagnostics AB: Ny VD i Medfield Diagnostics

Stefan Blomsterberg tar över som ny VD i Medfield Diagnostics från och med den 8 augusti 2017efter Carl Ekvall. Medfield Diagnostics och Carl Ekvall har kommit överens om att han avslutar sin anställning som VD och går vidare till nya utmaningar. 

Stefan kommer närmast från Mölnlycke Health Care AB där han arbetat sedan 2012. Stefan Blomsterberg är för närvarande styrelseledamot i Medfield Diagnostics AB och kan bolaget väl. Han har gedigen kunskap från verksamhet inom medicinteknisk produktutveckling och produktlansering, såväl nationellt som internationellt. I sin roll på Mölnlycke Health Care AB har han varit ansvarig för global projektledning, utveckling och effektivisering av produktutvecklingsprocesser och utvecklingsmetodik. Efter 10 år på Vitrolife AB, där han bland annat varit ansvarig för bolagets infrastrukturella utveckling med M/A och etablering av nya fabriker, bär han också med sig erfarenheter inom flera olika funktioner såsom Logistik, Supply Chain, Inhouse Sales och Distribution.  

-Jag är mycket nöjd med rekryteringen av Stefan Blomsterberg till posten som VD för Medfield Diagnostics. Hans långa och breda erfarenhet av produktutveckling och produktlansering med ett internationellt perspektiv gör honom mycket väl lämpad att leda Medfield Diagnostics, säger Mikael Persson, styrelseordförande Medfield Diagnostics AB.  

-Jag ser verkligen fram emot uppdraget. Medfield är i en mycket intressant innovativ fas och har en unik teknologi med stor affärspotential. Det finns en djup kunskap i bolaget om produktens kapacitet och användningsområden och vi skall fortsätta denna utveckling mot en lansering, tillsammans med bland annat Chalmers, SU och våra internationella partners säger Stefan Blomsterberg, tillträdande VD i Medfield Diagnostics AB 

Utvecklingschef Harald Jacobsson är tf VD fram till den nya VDn är börjar. Frågor besvaras av Mikael Persson, Styrelseordförande i Medfield Diagnostics AB på tel. 070 3168161 eller mikael.persson@medfielddiagnostics.com 

Denna information är sådan information som Medfield Diagnostics AB är skyldigt att offentliggöra enligt EU:s marknadsmissbruksförordning. Informationen lämnades, genom ovanstående kontaktpersons försorg, för offentliggörande den 29 maj 2017.

Läs mer hos Cision
Läs mer om Medfield Diagnostics AB