Press release from Companies

Publicerat: 2017-06-21 08:30:15

Litium AB: SMD Logistics byter till Litium e-handel för hela återförsäljarledet

SMD Logistics, ett helägt dotterbolag till Swedish Match, har beslutat att implementera sin nya e-handel på Litiums molntjänst för att underlätta för sina 10 000 återförsäljare. Målet är att skapa en e-handel som är modern och effektiv och som skapar tydliga mervärden för kunderna. 

SMD Logistics distribuerar snabbrörliga konsumentprodukter till cirka 10 000 butiker, vilket innebär en väl utbredd täckning av svensk handel. För att säkerställa hög prestanda vid butikernas orderläggning byter man nu e-handelsplattform. Valet föll på Litiums molntjänst Litium On Demand som garanterar hög prestanda tack vare sin skalbarhet och som dessutom är snabb att implementera. 

Offentliggörandet görs utifrån värdet på kundreferensen och representerar ett normalt ordervärde för bolaget.

För ytterligare information kontakta: 

Henrik Lundin, VD Litium AB
Mobil: +46 709 73 42 31
E-post: henrik.lundin@litium.com 

Om SMD Logistics AB

SMD Logistics AB (SMD), helägt dotterbolag till Swedish Match, är en konkurrensneutral logistikpartner för samtliga större tobaksbolag på den svenska marknaden och distribuerar därmed i princip all tobak till svensk handel. SMD är även grossist av andra produkter, exempelvis receptfria läkemedel, på svenska marknaden samt distribuerar koncernens egna produkter till den norska marknaden. SMD opererar sedan i början av 2016 från sin distributionscentral i Kungsängen medan huvudkontoret ligger i Stockholm.

Henrik Lundin, VD Litium AB
Mobil: +46 709 73 42 31
E-post: henrik.lundin@litium.com

Litium AB (publ) är en molnbaserad e-handelsplattform som hjälper till att accelerera försäljningen för stora och medelstora företag inom både B2B och B2C. Lindex, Teknikmagasinet och Jollyroom är några av Litiums kunder, vilka totalt omsätter över 5 miljarder kronor årligen online. Litium agerar genom sitt partnernätverk på den nordiska marknaden och är noterat på AktieTorget i Stockholm.

Läs mer hos Cision
Läs mer om Litium AB