More from the company

Publicerat: 2017-09-25 14:41:45

ProstaLund AB: CoreTherm utbildning i Köpenhamnsregionen

ProstaLund genomförde den 5 september ett kliniskt seminarium samt en presentation av CoreTherm vid Gentofte Sjukhus i Köpenhamnsregionen, Danmark.

Inom den danska sjukvårdsorganisationen och "Region Hovedstaden" har Gentofte sjukhus ett övergripande ansvar för den benigna prostatasjukvården och därmed för patienter med BPH. Detta upptagningsområde omfattar över 1,8 miljoner invånare och representerar den viktigaste regionen i Danmark.

Dr Sonny Schelin från Kalmar redogjorde för sin personliga erfarenhet från över 2000 patientbehandlingar med CoreTherm samt gav en uppdatering av befintlig medicinsk vetenskap till stöd för metoden. Vidare gavs det möjligheter till diskussioner för att utbyta kliniska erfarenheter då Gentofte sedan tidigare är ett behandlingscenter som använder CoreTherm.

Närvarande på mötet var över 15 läkare samt övrig sjukvårdspersonal ansvariga för den urologiska sjukvården inom regionen. Gentofte sjukhus har sedan tidigare beslutat att CoreTherm ska vara ett behandlingsalternativ som erbjuds BPH-patienterna och har investerat i metoden samt även utbildat personal.

Vid detta seminarium samt följande diskussioner stod det helt klart att med den positiva erfarenheten och med den vetenskapliga grund som CoreTherm vilar på, så kommer kliniken även i framtiden att utveckla detta behandlingsalternativ som en del av BPH-sjukvården i regionen.

Ansvarig överläkare och chef för LUTS-teamet vid Gentofte är Dr Jesper Schou och den läkare som genomfört flest CoreTherm-behandlingar vid kliniken är Dr Kurt Krøyer, båda deltog vid mötet.

Att CoreTherm sedan många år är etablerat vid nordens största urologklinik är en viktig referens för vår teknik vid införsäljning till nya användare i hela Norden säger Hans Östlund VD på ProstaLund.

För ytterligare frågor, vänligen kontakta:

Hans Östlund, VD

Tel. +46 (0) 70 624 07 40

e-post: hans.ostlund@prostalund.com 

ProstaLund AB (publ) i korthet:  

ProstaLund AB (publ) är ett svenskt medicintekniskt bolag med huvudkontor i Lund som utvecklar och marknadsför innovativa produkter för behandling av godartad prostataförstoring. Bolaget har patenterat behandlingsmetoden CoreTherm, en individanpassad värmebehandling för BPH (godartad prostataförstoring). ProstaLund är noterat på AktieTorget och har cirka 1 500 aktieägare. Fokus för 2017 ligger på ökade försäljningsinsatser och fortsatta studier avseende CoreTherms påverkan på prostatacancer. Se även - www.prostalund.se.

Läs mer hos Cision
Läs mer om ProstaLund AB