More from the company

Publicerat: 2017-10-25 09:08:20

ProstaLund AB: ProstaLunds unika behandlingsmetod, en lösning för sjukvårdsregioner att möta vårdgarantin samt allt ökat tryck från patienter med prostataförstoring

Under den senaste tiden har den besvärande kösituationen vid landets sjukhus uppmärksammats i media. Väntetiden på över ett år och ibland längre, för kirurgisk behandling av BPH (prostataförstoring) har rapporterats inom en rad landsting.

Dagens medicin uppmärksammade de växande operationsköerna för dessa BPH-patienter i en artikel publicerad den 4 oktober och under året förekom en aktiv debatt i läkartidningen angående undanträngningen av denna patientgrupp.

Vårdgarantin som gäller för planerad sjukvård är satt ur spel och i septembernumret av Sjukhusläkaren skriver ordföranden Karin Båtelson att vårdgarantin inte är värd namnet. I Sverige väntar över 2200 män på sin operation och andelen patienter som väntat mer än 90 dagar har ökat med över 300% under de senaste åren.

Mot den bakgrunden har ProstaLund under hösten intensifierat ansträngningarna att lyfta fram CoreTherm som lösningen på problemen för många av dessa patienter som sitter fast i vårdköer. Att genomföra en behandling inom öppenvården ger vidare en möjlighet att arbeta bort dessa köer utan att ta operationsresurser i anspråk.

I mitten av september 2017 startades CoreTherm-behandlingar vid Gävle sjukhus som ett led i utvecklingen av BPH sjukvården.

Verksamhetschefen för kirurgi, Dr Johan Hansson, vid Gävle sjukhus säger i ett uttalande;

Vi har startat upp behandlingar med CoreTherm för att kunna erbjuda en bra sjukvård för den allt ökande gruppen patienter med BPH. Det är vidare mycket viktigt med omställning från operation i slutenvården, till behandling inom vår dagkirurgiska verksamhet inom öppenvården. Genom detta frilägger vi även resurser till annan viktig kirurgisk verksamhet.

Läs mer hos Cision
Läs mer om ProstaLund AB