Press release from Spotlight

Publicerat: 2017-11-21 14:12:26

Spotlight: ObsteCare AB godkänt för notering på AktieTorget

ObsteCare AB ("ObsteCare") är ett bolag inom life-science som utvecklar kliniska metoder och lösningar för att förbättra förlossningsvården för mödrar, barn och kliniker. Huvudsyftet med noteringen är enligt bolaget att sprida ägandet och erhålla resurser för att genomföra bolagets expansionsplaner.

ObsteCare har utvecklat en unik och patenterad klinisk metod, AFL (Amniotic Fluid Lactate), som mäter halten mjölksyra i fostervattnet. Detta ger viktig information om livmoderns status och om det uppstått så kallad värksvaghet. Metoden gör det möjligt att undvika långa, utdragna förlossningar, vilket ökar säkerheten för mor och barn. ObsteCares metod, AFL, är baserad på forskning från Karolinska Institutet samt CE-märkt och godkänd för försäljning som medicintekniskt instrument inom EU.

Nu när ObsteCare går från sin utvecklingsfas till kommersialisering har bolaget valt att noteras i syfte att öka marknadssatsningarna, bygga upp organisationen samt vidareutveckla och utöka produktportföljen.

"Värksvaghet är ett stort globalt problem som leder till stort lidande och stora kostnader. Kejsarsnitt efter värksvaghet är idag västvärldens vanligaste kirurgiska ingrepp. ObsteCare adresserar förlossningsvården vilket är en eftersatt del av vården med en stor potential. Varje år föds 9 miljoner barn bara i USA och Europa, varav 20 procent efter en värksvag förlossning. Med den metod som ObsteCare tagit fram finns möjlighet till tryggare förlossningar till förmån för mamman, barnet och kliniken", kommenterar ObsteCare ABs vd Johan Iztel.

Som förutsättning för noteringen måste bland annat emissionen tecknas till minst 60 procent och AktieTorgets spridningskrav om 300 aktieägare uppfyllas.

Memorandumet finns tillgängligt på aktietorget.se vid inledande av teckningsperioden.

Erbjudandet i sammandrag:
Teckningskurs i emissionen: 3,80 SEK per aktie
Teckningsperiod: 13 november till 5 december 2017
Emissionsvolym: Högst 4 200 000 aktier, motsvarande 15 960 000 SEK
Värdering: Bolaget värderas pre-money till cirka 40,8 MSEK
Första dag för handel: Bolagets aktie beräknas upptas till handel den 4 januari 2018 under kortnamnet OBST

För mer information, vänligen kontakta:
Oskar Wollert
Chef Notering, AktieTorget
+46 8 511 68 008
notering@aktietorget.se

Läs mer hos Cision
Läs mer om ObsteCare AB