Press release from Spotlight

Publicerat: 2017-11-24 17:34:23

Spotlight: IT-bolaget Orgo Tech AB godkänt för notering på AktieTorget

Orgo Tech AB ("Orgo Tech") verksamhet är inriktad mot utveckling av bildoptimering och andra IT-relaterade tjänster såsom mjukvaruutveckling för servrar, webb-portaler och hemsidor. Huvudsyftet med noteringen är enligt bolaget att finansiera satsningen på att stärka varumärket Orgo Tech samt vidareutveckla organisationen och bolagets produkt.

Orgo Tech grundades 2016 med målet att förenkla och förbättra webbupplevelsen för såväl webbplatsägaren som för deras besökare. Bolagets tjänst, IMGO, optimerar bilder så att de automatiskt blir anpassade till webbplatsen vilket minskar användandet av bandbredden. Tjänsten syftar till att hjälpa företag och privatpersoner att uppleva snabbare hemsidor, effektivare sökordoptimering (SEO) samt fler nöjda besökare och ökad trafik.

"Orgo Tech har sitt ursprung från problemet med att webbplatser innehåller allt fler och tyngre bilder. Detta medför att laddningstiden och kostnaden för webbplatserna ökar. Vår tjänst, IMGO, som lanserades i Betaversion i slutet av förra året efter drygt ett års utveckling, har redan levererat det vi då ville uppnå - snabba upp webbplatser utan att påverka dess kvalitét", kommenterar Orgo Tech AB:s vd Mathias Palmqvist

Som förutsättning för notering och bindande villkor för emissionens genomförande ska minst 60 procent av emissionen tecknas. Ett spridningskrav om 300 aktieägare är också en förutsättning för notering.

Memorandumet finns tillgängligt på aktietorget.se vid inledande av teckningsperioden.

Erbjudandet i sammandrag:

Teckningskurs i emissionen: 3,00 SEK per aktie
Teckningsperiod: 27 november till 8 december 2017
Emissionsvolym: Högst 2 000 000 aktier, motsvarande 6 000 000 SEK
Värdering: Bolaget värderas pre-money till 24 MSEK
Första dag för handel: Bolagets aktie beräknas upptas till handel den 20 december under kortnamnet ORGO

För mer information, vänligen kontakta:

Oskar Wollert
Chef Notering, AktieTorget
+46 8 511 68 008
notering@aktietorget.se

Läs mer hos Cision