Press release from Companies

Publicerat: 2017-11-27 14:58:48

QuickCool AB: Offentliggörande av prospekt

QuickCool AB ("QuickCool") offentliggör härmed prospekt med anledning av bolagets företrädesemission, vars teckningstid inleds den 30 november 2017. Prospektet finns tillgängligt på QuickCools (www.quickcool.se) och AktieTorgets (www.aktietorget.se) respektive hemsidor. Härutöver finns prospektet tillgängligt på Sedermera Fondkommissions hemsida (www.sedermera.se). Teaser och anmälningssedel utan företrädesrätt kommer att publiceras på ovan nämnda hemsidor i samband med att teckningstiden inleds.

Prospekt, teaser och anmälningssedel

Prospekt för nyemissionen finns nu publicerat på QuickCools, Sedermera Fondkommissions och AktieTorgets respektive hemsidor (www.quickcool.se, www.sedermera.se och www.aktietorget.se). Teaser och anmälningssedel utan företrädesrätt kommer att publiceras på ovan nämnda hemsidor i samband med att teckningstiden inleds.

Erbjudandet i sammandrag

· Teckningstid: 30 november - 14 december 2017.
· Teckningskurs: 1,50 SEK per aktie.
· Antal aktier i erbjudandet: Erbjudandet omfattar 10 626 664 aktier, motsvarande 15 939 996 SEK.
· Avstämningsdag: Avstämningsdag var den 24 november 2017. Sista dag för handel i aktien inklusive rätt att erhålla teckningsrätter var den 22 november 2017. Första dag för handel i aktien exklusive rätt att erhålla teckningsrätter var den 23 november 2017.
· Företrädesrätt: De som på avstämningsdagen den 24 november 2017 var registrerade som aktieägare i QuickCool AB äger företrädesrätt att teckna aktier i aktuell nyemission. För varje befintlig aktie erhålls en teckningsrätt. Tre teckningsrätter berättigar till teckning av fyra nya aktier.
· Antal aktier innan nyemission: 7 970 000 aktier.
· Värdering (pre-money): Cirka 12 MSEK.
· Teckningsförbindelser: Bolaget har erhållit teckningsförbindelser om totalt cirka 8,4 MSEK, motsvarande cirka 53 procent av emissionsvolymen. Av dessa har cirka 4 MSEK inbetalts på förhand genom bryggfinansiering, vilken till sin helhet är avsedd att kvittas mot aktier i aktuell nyemission.
· Handel med teckningsrätter: Handel med teckningsrätter kommer att ske på AktieTorget under perioden 30 november - 12 december 2017.
· Handel med BTA: Handel med BTA (Betald Tecknad Aktie) kommer att ske på AktieTorget från och med den 30 november 2017 och pågå fram till dess att Bolagsverket har registrerat nyemissionen. Denna registrering beräknas ske i mitten av januari 2018.

Investerarträffar

I samband med företrädesemissionen kommer representanter för QuickCool att närvara vid investerarträffar för att informera om verksamheten och bolagets framtidsplaner. Investerarträffarna är gratis att närvara vid och det bjuds på lättare förtäring. För ytterligare information om träffarna, vänligen besök Sedermera Fondkommissions hemsida (www.sedermera.se) eller kontakta Sedermera Fondkommission på telefon 040-615 14 10, eller e-post via event@sedermera.se.

Finansiell rådgivare

Sedermera Fondkommission är finansiell rådgivare åt QuickCool i samband med nyemissionen.

För frågor med anledning av nyemissionen, vänligen kontakta

Sedermera Fondkommission

Telefon: 040-615 14 10

E-post: info@sedermera.se

För information om QuickCool AB, vänligen kontakta

Fredrik Radencrantz, VD

Telefon: 046-286 38 40

E-post: fredrik.radencrantz@quickcool.se

QuickCool är ett svenskt medicintekniskt bolag, vars affärsidé är att rädda liv och förhindra hjärnskador vid akut hjärnischemi (otillräcklig blodförsörjning till hjärnan) genom att utveckla och tillhandahålla ett unikt och globalt patenterat kylsystem, The QuickCool system. QuickCool är verksamt på den snabbväxande marknaden, Targeted Temperature Management (TTM), för hjärnskyddande kylbehandling av patienter med t ex akut hjärtstopp och stroke. QuickCools system skyddar hjärnan genom att kyla i näshålan och utnyttjar därmed den medfödda värmeväxlaren i näsan. QuickCools intranasala metod erbjuder skonsam och oavbruten kylbehandling för både vakna och sövda patienter. QuickCool är noterat på AktieTorget och bedriver sin verksamhet på Ideon Science Park i Lund. För mer information, vänligen se www.quickcool.se.

Läs mer hos Cision
Läs mer om QuickCool AB