More from the company

Publicerat: 2018-04-25 10:08:02

Double Bond Pharmaceutical International AB: Temodex och SI-053 presenteras internationellt

Idag presenteras Temodex på 10th Congress of oncologists and radiologists of CIS and Eurasia i Sochi med ett föredrag av docent M. Revtovich från Aleksandrov’s onkologiska centrum i Minsk. Imorgon presenteras även SI-053 på World Orphan Drug Congress i Maryland, USA av Igor Lokot, VD för Double Bond Pharmaceutical.

”Jag är mycket glad att informationen om Temodex väcker så pass stort intresse hos läkare och forskare i olika delar av världen”, - kommenterar Igor Lokot som är på väg till kongressen.

Mer om 10th Congress of oncologists and radiologists of CIS and Eurasia i Sochihttp://cisoncology2018.org/ 

Mer om World Orphan Drug Congresshttp://www.terrapinn.com/conference/world-orphan-drug-congress-usa/index.stm

Mer om Temodex och SI-053:  

Temodex, som är en lokalt verkande formulering av temozolomid utvecklat av RI PCP i Minsk i Vitryssland, är registrerad i Vitryssland sedan år 2014 som förstavalsbehandling av glioblastom. Temodex förvärvades av DBP hösten 2015 och utvecklas nu under namnet SI-053 i DBPs pipeline för att nå den Europeiska och globala marknaden. SI-053 förbereds sedan förvärvet för att gå igenom alla de tester och prövningar som behövs för att bli ett registrerat läkemedel mot hjärncancer i EU och globalt. Mer information hittar du här


Fullständigt bolagsnamn:      Double Bond Pharmaceutical International AB (publ) Organisationsnummer:          556991-6082 Aktiens kortnamn:                  DBP B Aktiens ISIN-kod:                    SE0007185525           För mer information, kontakta: Igor Lokot, VD Hemsida: http://www.doublebp.com/ Maila till: info@doublebp.com Blogg: http://blog.doublebp.com Följ oss på LinkedIn (https://www.linkedin.com/company/double-bond-pharmaceutical?trk=co-feed-likes-one), Facebook (https://www.facebook.com/DoubleBondPharma/) och Twitter (https://twitter.com/DoubleBondPharm)!
Information om Double Bond Pharmaceutical International AB DBP är ett farmaceutiskt bolag med verksamhet som inriktar sig framför allt på behandling av cancersjukdomar genom en egenutvecklad drug-delivery-teknologi. Bolaget har i juni 2015 beviljats Orphan Drug Designation-status av European Medicines Agency (EMA) för sin första produkt, SA-033, för behandling av hepatoblastom. Double Bond Pharmaceutical har i oktober 2015 förvärvat rättigheterna till Temodex - ett läkemedel registrerat i Vitryssland för behandling av hjärntumörer. Bolaget har i juli 2016 beviljats Orphan Drug Designation-status av EMA för denna formulering av temozolomid för behandling av gliom. Denna formulering utvecklas nu vidare för att registreras i EU och bär namnet SI-053 i DBPs pipeline.

Läs mer hos Cision
Läs mer om Double Bond Pharmaceutical International AB