Press release from Companies

Publicerat: 2018-04-27 08:25:04

NextCell Pharma AB: NextCell ingår Memorandum of Agreement med China General Consulting & Investment Co., Ltd.

NextCell Pharma AB ("NextCell") meddelar idag att bolaget har ingått ett Memorandum of Agreement med China General Consulting & Investment Co., Ltd. ("CGCI"). Syftet med avtalet är att skapa underlag för framtida samarbete. Avtalet specificerar att parterna ska prioriteravarandra när det kommer till Kina-associerade stamcellsaktiviteter, är i övrigt utan krav eller förpliktelser och påverkar inte NextCell finansiellt.

NextCell har utvecklat en patentansökt selektionsalgoritm för att säkerställa urval och produktion av potenta mesenkymala stamceller i stora volymer för både forskning och klinisk användning. Avsikten med avtalet med CGCI är att undersöka möjligheterna att genomföra kliniska prövningar i Kina med NextCells ProTrans-stamceller och den långsiktiga målsättningen att nå marknadsgodkännande för läkemedelskandidaten ProTrans i Kina.

Memorandum of Agreement är att betecknas som en viljeförklaring utan krav eller förpliktelser. Avtalet löper tillsvidare.

Kort om CGCI

CGCI är ett kinesiskt dotterbolag till ett noterat statligt bolag, China General Technology Group (Genertec), som fokuserar på samarbeten med energibesparande och miljöskyddande industrier. CGCI bistår bolag med kunskap och resurser inom konsulttjänster, kommersiella tjänster, projektledning och investeringar. Vidare erbjuder CGCI även god insyn i den kinesiska läkemedelsmarknaden samt den kinesiska hälsovårdsmarknaden.

Denna information är sådan information som NextCell Pharma AB är skyldigt att offentliggöra enligt EU:s marknadsmissbruksförordning. Informationen lämnades, genom nedanstående kontaktpersons försorg, för offentliggörande den 27 april 2018.


Håll dig uppdaterad med den senaste utvecklingen i NextCell Pharma AB LinkedIn: https://www.linkedin.com/company/15255207/ Twitter: https://twitter.com/NextCellPharma För mer information om NextCell Pharma AB, vänligen kontakta: Mathias Svahn, VD Leo Groenewegen, CFO Telefon: 08-735 5595 E-post: info@nextcellpharma.com www.nextcellpharma.com (http://file//hm.local/sedermera.se/gemensam/Corp/Externa/NextCell Pharma/KOM/Pressmeddelanden/170713 - Första dag för handel/www.nextcellpharma.com)
Om NextCell Pharma AB: Stamceller förväntas förändra hur många idag livshotande sjukdomar behandlas. NextCell Pharma AB utvecklar ProTrans, en läkemedelskandidat bestående av stamceller för i första hand behandling av autoimmuna och inflammatoriska sjukdomar liksom för användning vid njurtransplantationer. ProTrans består av stamceller framtagna ur navelsträngsvävnad med NextCell Pharmas proprietary selektionsalgoritm. Vidare har bolaget en bifirma i Cellaviva, som är Sveriges enda av IVO godkända stamcellsbank för familjesparande av stamceller från navelsträngsblod och navelsträngsvävnad

Läs mer hos Cision
Läs mer om NextCell Pharma AB