Press release from Companies

Publicerat: 2018-05-21 09:50:03

Umida Group AB: Vinner två upphandlingar för glögg hos finska ALKO

Umida Group AB (publ) har vunnit två av det finska monopolet ALKO:s upphandlingar av glögg för vinterns försäljningsperiod. Det är första gången som Umida vinner en upphandling för den finska marknaden. De två produkterna estimeras bidra med ett tillskott på upp till 3 MSEK i nettoomsättning när upphandlingarnas totala volym tas i beaktning.

ALKO har under våren genomfört sin årliga upphandling av glöggprodukter och Umida Group AB (publ) har för första gången vunnit inte bara en utan två offerter. Umida har sedan tidigare varit framgångsrik i att vinna upphandlingar på Systembolaget och har nu vunnit två större upphandlingar av glögg på ALKO, ekologisk rödvinsglögg samt ekologisk vitvinsglögg i 75 cl flaska. Produkterna lanseras under det nya varumärket G-Glögi och har försäljningsstart 1 oktober 2018.

"Det här är ett genombrott för Umida och jag är väldigt glad och stolt över de här offertvinsterna. Att vårt starka koncept- och produktutvecklingsarbete och vår höga kvalitet fortsätter att leverera resultat är ett betydelsefullt tecken på att vår strategi fungerar. De här vinsterna är även en effekt av vårt offensiva marknadsarbete under vintern/våren och efter blanddrycken Casanas snabba intåg på den finska marknaden introducerar vi nu ännu ett varumärke för de finska konsumenterna. Detta är ett led i vår strategi att växa med utvalda produkter på exportmarknader" säger Katarina Nielsen, VD på Umida Group AB (publ).

För ytterligare information, kontakta:

Katarina Nielsen, VD, Umida Group AB (publ)

Telefon: +46 (0)70-759 08 90

Denna information är sådan information som Umida Group AB (publ) är skyldigt att offentliggöra enligt EU:s marknadsmissbruksförordning. Informationen lämnades, genom ovanstående kontaktpersons försorg, för offentliggörande den 21 maj 2018.



Läs mer hos Cision
Läs mer om Umida Group AB