Press release from Companies

Publicerat: 2018-06-04 09:37:10

Fastout Int. AB: FastOut levererar VR-tour med drönarvyer till alpina VM i Åre 2019

VR- och drönarbolaget FastOut har fått i uppdrag av Åre 2019 AB att leverera 360° drönarvyer och VR-tour av Åre by och VM-arenan.

Under två veckor i februari 2019 riktas den alpina världens ögon mot Åre där världsmästerskapen i alpin skidåkning kommer att pågå. Alpina VM, med skidåkare från 65 länder, beräknas locka omkring 120 000 besökare och följas av 700 miljoner TV-tittare.

Det kommer att bli möjligt för användare på bland annat hemsidan are2019.com och i andra digitala kanaler att växla mellan drönarvyer för att se olika områden och intressanta platser. Touren kommer att vara fullt responsiv för att erbjuda en slagkraftig upplevelse på olika enheter som dator, läsplatta och mobil.

FastOut har redan förberett en stor del av arbetet genom att fotografera centrala Åre, Sveriges Alpina Nationalarena samt skidbackarna i samband med när Audi FIS Ski World Cup finals pågick i mars i år.

“Det här är ett bra sätt för oss att på ett visuellt sätt via FastOuts vyer visa tävlingsområdet och Åre by för media, volontärer och besökare”, säger Ulrika Svensson, Marketing Manager, Åre 2019 AB.

“Det här är ett väldigt prestigefullt uppdrag och vi är såklart både stolta och glada över att få leverera detta. Turistindustrin och stora event kommer att vara intressanta områden för oss framöver” säger Håkan Lindgren, VD för FastOut.

Projektet med Åre 2019 har ett mindre ordervärde men bedöms ha ett stort marknadsföringsvärde för FastOut. Integrationen beräknas lanseras strax efter sommaren 2018 på are2019.com

För mer information, vänligen kontakta:

ir@fastout.com

Om FastOut AB

Drönarbolaget FastOut har som ambition att mappa upp världen med 360° interaktiva drönarvyer och bli världens största IT-plattform som kopplar samman lokala professionella drönarpiloter med kunder. Via den globala självbetjäningsplattformen kan kunder enkelt beställa drönaruppdrag och få tillgång till databasen med 360° drönarvyer som kan skräddarsys efter behov. Den unika IT-plattformen gör det möjligt att bygga effektiva och nyskapande tjänster inom Virtual Reality, digital kommunikation och marknadsföring.

Mer information om bolaget finns på www.fastout.com



Läs mer hos Cision
Läs mer om Fastout Int. AB