More from the company

Publicerat: 2018-06-21 10:51:21

ProstaLund AB: Första CoreTherm-behandlingarna genomförda i Iran

På Urologikliniken vid Imam Khomeni-sjukhuset, Teherans största universitetssjukhus med urologiverksamhet, har 4 st BPH-patienter behandlats med CoreTherm-metoden.

ProstaLund erhöll nyligen marknadsföringstillstånd för CoreTherm i Iran. I början på veckan, under handledning av doktor Sonny Schelin, behandlades de första patienterna med CoreTherm-metoden i landet.

- Den snabba uppstarten talar för ett stort behov av en evidensbaserad minimalinvasiv metod i Iran och intresset från urologerna på plats var mycket stort, säger VD Hans Östlund i en kommentar.


För ytterligare frågor, vänligen kontakta:

Hans Östlund
VD
Tel. +46 46 12 09 08
hans.ostlund@prostalund.com



ProstaLund AB (publ) i korthet:
ProstaLund AB (publ) är ett svenskt medicintekniskt bolag med huvudkontor i Lund som utvecklar och marknadsför innovativa produkter för behandling av godartad prostataförstoring. Bolaget har patenterat behandlingsmetoden CoreTherm, en individanpassad värmebehandling för BPH (godartad prostataförstoring). ProstaLund är noterat på AktieTorget och har cirka 1 500 aktieägare. Fokus för 2018 ligger på ökade försäljningsinsatser i Norden, samt introduktionen i Kina.

Läs mer hos Cision
Läs mer om ProstaLund AB