Press release from Companies

Publicerat: 2018-06-25 09:44:14

Umida Group AB: Vinner upphandling hos Systembolaget värd upp till 3 MSEK med Motörhead Rom

Umida Group AB (publ) har tillsammans med dotterbolaget Brands For Fans vunnit Systembolagets senaste upphandling av rom. Den nya produkten Motörhead Rom lanseras i december 2018 och estimeras bidra med ett tillskott på upp till 3 MSEK i nettoomsättning per år när den svenska marknaden tas i beaktning.

Systembolaget genomförde under maj månad en upphandling av mörk rom, ett av de snabbast växande spritsegmenten både internationellt och på den svenska marknaden. I Sverige har försäljningen av mörk rom vuxit med nära 20 procent per år de senaste tre åren, mycket förklarat av att whisky-kunderna också börjat köpa rom. Tack vare kundintresset ökar antalet lanseringar och det sker en tydlig premiumisering av produktkategorin.

I denna upphandling sökte Systembolaget efter "en smakrik lagrad rom med balanserad sötma och tydliga inslag av fat, arrak, vanilj och torkad frukt". Intresset för offerten var mycket stort och i konkurrens med 53 andra inskickade prover vann Umida och Brands For Fans upphandlingens blindprovning. Produkten är en högkvalitativ rom från Karibien som sensoriskt håller samma kvalitativa nivå som etablerade varumärken i 500 kr-klassen.

"Innovation är en central del av Umidas tillväxtstrategi och vi har stort fokus på att vinna upphandlingar på monopolen. Jag är därför mycket glad över att vi har vunnit ännu en offert på Systembolaget, vilket är ett bevis på vår förmåga att utveckla produkter av högsta kvalitet. Genom den nya romen stärker vi bolagets portfölj och erbjudande på marknaden”, säger Katarina Nielsen, VD på Umida Group AB (publ).

Motörhead Rom kommer lanseras i 359 butiker den 1 december 2018. Försäljningspriset är 369 kr och baserat på upphandlingens estimerade volym beräknas produkten bidra med ett tillskott på mellan 2 och 3 MSEK i nettoomsättning för Umida Group AB (publ) i rullande 12 månaders försäljningstakt. 

"Lanseringen av en högkvalitativ mörk rom är en viktig del i expansionen av Motörhead-portföljen på den internationella spritmarknaden och ligger helt i linje med den strategi som vi utvecklat tillsammans. Våra ambitioner är höga och den nuvarande portföljen med whisky, öl och vin skall breddas avsevärt. Den svenska lanseringen ligger till grund för exportmöjligheter och fortsatt tillväxt för Motörhead som varumärke och Umida som bolag." säger Yvonne Wener, grundare och partner i Brands For Fans, dotterbolag till Umida Group AB (publ). 

För ytterligare information, kontakta:

Katarina Nielsen, VD, Umida Group AB (publ)

Telefon: +46 (0)70-759 08 90

Denna information är sådan information som Umida Group AB (publ) är skyldigt att offentliggöra enligt EU:s marknadsmissbruksförordning. Informationen lämnades, genom ovanstående kontaktpersons försorg, för offentliggörande den 25 juni 2018.



Läs mer hos Cision
Läs mer om Umida Group AB