Press release from Companies

Publicerat: 2018-07-03 15:00:00

Oncology Venture Sweden AB: MPI har genomfört överföringen av den sista tranchen aktier i Oncology Venture som såldes under maj

Hørsholm, Danmark, 3 juli 2018 – Oncology Venture Sweden AB (“Oncology Venture” eller “OV”) och Medical Prognosis Institute A/S (“MPI”) meddelar härmed att den sista tranchen av de aktier som MPI ägde i Oncology Venture nu har överförts till nya ägare. Som tidigare meddelat har MPI, som en del av sammanslagningen med OV, kapitaliserat sitt innehav i Oncology Venture. Försäljningen av aktierna meddelades 31. maj 2018. Den sista tranchen om totalt 662 038 av de sålda aktierna överförs nu till nya ägare. Vänligen notera att Peter Buhl Jensen, i egenskap av VD för MPI, är ansvarig för försäljningen.

För mer information, vänligen kontakta: 

Ulla Hald Buhl, operativ chef, ansvarigför IR & kommunikationTelefon: +45 2170 1049E-mail: uhb@oncologyventure.com    Eller   Peter Buhl Jensen, VDTelefon: +45 21 60 89 22E-mail: pbj@oncologyventure.com

Om Oncology Venture Sweden AB 

Oncology Venture Sweden AB arbetar med forskning och utveckling inom cancerläkemedel via det helägda danska företaget Oncology Venture ApS. Oncology Venture innehar licens att använda Drug Response Prediction - DRP® - för att signifikant kunna öka sannolikheten att lyckas i kliniska tester. DRP® har visat förmåga att ge statistiskt tillförlitliga förutsägelser för kliniska resultat av läkemedelsbehandling av cancerpatienter i 29 av 37 undersökta kliniska studier. Företaget använder sig av en modell som förbättrar oddsen jämfört med traditionell farmaceutisk utveckling. Istället för att behandla alla patienter som har en viss typ av cancer genscreenas först biopsier från patienternas tumörer, och endast de patienter som sannolikt kommer svara positivt på behandling med aktuell läkemedelskandidat inkluderas sedan i studien. Med en mer väldefinierad patientgrupp kan risker och kostnader minimeras, och utvecklingen effektiviseras.

Nuvarande produktportfölj inkluderar: LiPlaCis® för bröstcancer i samarbete med Cadila Pharmaceuticals; Irofulven, utvecklad för prostatacancer och APO010, en immunonkologisk produkt mot multipelt myelom (benmärgscancer).

Oncology Venture har bildat två spin-off-företag i form av specialbolag: Oncology Venture US Inc. (tidigare 2X Oncology Inc.) är ett USA-baserat precisionsmedicinföretag som fokuserar på utveckling av två lovande fas 2-produktkandidater, och OV-SPV 2, ett danskt företag som ska testa och potentiellt utveckla en muntlig tyrosinkinas-hämmare i fas 2.



Läs mer hos Cision
Läs mer om Oncology Venture Sweden AB