Press release from Companies

Publicerat: 2018-07-04 11:42:39

Phase Holographic Imaging PHI AB: PHI:s styrelseledamöter och rådgivare fullbordar optionsinlösen

Phase Holographic Imaging PHI AB ("PHI") har tidigare meddelat att optionsinlösen ej har kunnat ske för de amerikanska medborgare som deltagit i bolagets två optionsprogram för styrelse­medlemmar och rådgivare. De bankadministrativa problem som förhindrat inlösen av optioner ägda av amerikaner har nu lösts, inne­bär­ande att bolaget tillförs ytterligare c:a 1,8 MSEK och att inlösen av samtliga optioner i de två programmen kommer att kunna ske. Innehavare av de resterande optionerna är styrelse­ledamoten Leland Foster samt rådgivarna Cynthia Collins och Ron Lowy, vilka samtliga begärde inlösen i mitten av 2017 innan sista inlösendag.

OPTIONSPROGRAM

Optionsprogrammen för vilka sista inlösendag var den 24 oktober 2017 tillkom före bolagets notering på Spotlight Stock Market (tidigare AktieTorget). Med teckningskurser om 16,50 SEK/aktie och 12,80 SEK/aktie emitteras nu de kvarvarande 21 532 respektive 110 000 aktierna i de två ­pro­grammen. Utgivandet av dessa 131 532 aktier medför en utspädning om 0,97 % för befintliga aktieägare, givet att aktuell företrädes­emission fulltecknas.

För mer information om emissionserbjudandet se www.phiab.se/rights-issue.


För ytterligare information, vänligen kontakta:
Peter Egelberg, VD

Tel: +46 703 19 42 74
E-mail: ir@phiab.se
Web: www.phiab.se


Phase Holographic Imaging (PHI) är ledande i utvecklingen av banbrytande instrumentering och mjukvara för time-lapse cytometri. Sedan det första instrumentet introducerades 2011 erbjuder bolaget idag en serie produkter för kvantitativ långtidsanalys av levande cellers dynamik som kringgår nackdelarna med traditionella mätmetoder, vilka kräver toxisk infärgning. Med huvudkontoret i Lund marknadsför PHI bolagets produkter genom ett nätverk av internationella distributörer. Genom att aktivt främja forskning och användning av time-lapse cytometri utökar PHI sin kundbas och sina vetenskapliga samarbeten inom cancerforskning, inflammatoriska och autoimmuna sjukdomar, stamcellsbiologi, genterapi, regenerativ medicin och toxikologiska studier.

Läs mer hos Cision
Läs mer om Phase Holographic Imaging PHI AB