Press release from Companies

Publicerat: 2023-12-20 08:32:40

Envirologic AB: Envirologic AB (publ) presenterar långsiktiga finansiella mål

Envirologic presenterar långsiktiga finansiella mål i samband med publiceringen av en företagspresentation som återfinns här.

Envirologic utvecklar och säljer automatiserade tvättlösningar för rengöring av djurstallar, en marknad med stor efterfrågan och potential. Envirologics tillväxtstrategi bygger på fortsatt fokus inom huvudsegmentet grisuppfödare, på såväl befintliga som nya marknader, samt genom att etablera oss gentemot andra segment såsom kyckling- och hönsuppfödare, äggproducenter etc., vars potential bedöms betydande.

De långsiktiga finansiella målen är:

  • Genomsnittlig årlig tillväxt de närmaste fem åren som överstiger 15 %
  • Genomsnittlig rörelsemarginal (EBIT%) de närmaste fem åren som överstiger 15 %

Envirologics långsiktiga finansiella mål ska inte uppfattas som en prognos, utan snarare som en ambition som styrelsen och ledningen anser vara rimliga långsiktiga förväntningar på bolaget.

."Vi känner oss mycket nöjda med den tillväxt och lönsamhet som vi visar under 2023. Vi ser vidare en fortsatt mycket god efterfrågan och utmärkta möjligheter till lönsam tillväxt under överskådlig tid. Vi vill med offentliggörandet av de långsiktiga finansiella målen understryka och förtydliga vår ambition och de möjligheter vi ser att växa med fortsatt god lönsamhet de närmsta åren." säger Envirologics VD Martin Pamrin.

Martin Pamrin
+46 18 39 82 30
martin.pamrin@envirologic.se

Envirologic AB är en ledande leverantör av system för automatiserad högtryckstvättning av hälsovådliga miljöer i djurstallar. Envirologic har utvecklat och patenterat tvättroboten EVO Cleaner som minimerar manuellt hälsovådligt tvättarbete och hjälper bolagets kunder att på ett kostnadseffektivt sätt till en förbättrad arbetsmiljö samt ökad biosäkerhet och produktivitet. Envirologic är noterat på Spotlight Stock Market (XSAT: ENVI).

Läs mer hos Cision
Läs mer om Envirologic AB