Press release from Companies

Publicerat: 2024-01-23 08:30:00

Gomero Group AB: Gomero får första ordern att använda SIPP vid datacenter

Det australiensiska elnätbolaget Essential Energy har valt Gomeros uppkopplade kontrollutrustning SIPP för ett större datacenter-projekt norr om Canberra. Projektet som är Essential Energys första i sitt slag omfattar en stor så kallad zontransformatorstation som använder miljövänlig esterolja för kylning av transformatorerna. Vid ett eventuellt läckage från transformatorn fungerar Gomeros SIPP Node effektivt för detektion av både ester- och mineralolja. SIPP är i dag den enda godkända teknologin att kunna detektera både ester- och mineralolja ner till 1 PPM. Essential Energy har tecknat det nya avtalet med Gomeros lokala partner KingHill.

 

En bild som visar vatten, himmel, Operahus, sjöAutomatiskt genererad beskrivning

 

Den automatiserade miljösäkringen av oljefångstgropen under transformatorn är en viktig del i digitaliseringen av underhållsarbetet och uppfyller de allt högre miljökraven för kritisk infrastruktur. Här använder Essential Energy sedan tidigare SIPP vid flera av sina transformatorstationer.

 

Krävande marknad som ligger långt fram

– Att Essential Energy åter väljer SIPP för ett projekt som är i linje med deras långsiktiga strategi kring digitalisering och grön omställning känns som en viktig framgång. Det gäller särskilt mot bakgrund av att Australien är en marknad som kommit långt och där det ställs mycket höga miljö- och säkerhetskrav på medverkande aktörer. Affären är också ett kvitto på att vår satsning på datacenter som viktigt tillväxtsegment börjar visa resultat. Det är en sektor där vi ser potential på samtliga marknader, säger Gomeros vd Jan-Eric Nilsson.

 

– Gomero är den enda aktören på marknaden med en certifierad lösning som kan detektera miljövänlig esterolja ned till 1 ppm. Att SIPP efter en krävande utvärdering av cybersäkerheten dessutom blivit godkänd av ytterligare ett lokalt nätbolag i Australien ger oss sammantaget en mycket bra position för framtiden, kommenterar Jonas Lindholm, vd på KingHill.

 

Kort om Essential Energy

Essential Energy nätverk består av 183 099 kilometer kraftledningar, 1,4 miljoner elstolpar, 139 303 distributionsstationer och 364 zontransformatorstationer med en till fyra transformatorer. Nätverket täcker cirka 90 procent av ytan i delstaten New South Wales där Sydney är den största staden.

 

Om Gomero

Gomero Group AB (publ) är ett bolag som erbjuder innovativa lösningar till kunder inom energisektorn för långsiktig hållbar ekonomisk tillväxt genom utveckling av system och tjänster för prediktivt underhåll – ett område med en mycket stark global tillväxt. Med Gomeros uppkopplade produkter, sensorer, AI och dataanalys ser vi till att underhållsarbetet kan utföras optimalt och med en ökad grad av automatisering.

 

Gomero har med sin uppkopplade kontrollutrustning SIPP under lång tid erbjudit detektion av oljeläckage från transformatorn och automatisk miljösäkring av oljefångstgropen under transformatorn. För kunderna innebär det ökad driftsäkerhet, minskade kostnader och bättre möjligheter att arbeta mer effektivt med sitt underhåll. Bland Gomeros kunder finns Ellevio, Vattenfall, Lede Energi, Fingrid, Deutsche Bahn och SA Power Network.

 

För ytterligare information, vänligen kontakta:  

 

Jasper Spencer, International Sales & Business Development, Gomero Nordic AB

                             

Tel. +46 (0) 738 54 59 96

 

E-post: jasper.spencer@gomero.com

 

Läs mer hos Cision
Läs mer om Gomero Group AB