Press release from Companies

Publicerat: 2024-02-02 16:04:07

Fable Media Group AB: Nedskrivning av Viistek-aktier & omvärdering av tilläggsköpeskilling

Fable Media Group AB ("FMG AB") har vid bokslutsarbetet beslutat om en nedskrivning av värdet på aktierna i dotterbolaget OÜ Viistek Media. Vidare har det beslutats att justera upp värdet på den förväntade kvarvarande tilläggsköpeskillingen till säljaren av Fable Media ApS.

Verksamheten i det estniska dotterbolaget OÜ Viistek Media har avvecklats och bolaget är nu under likvidation. I samband med bokslutsarbetet har FMG AB därför identifierat ett nedskrivningsbehov om 6,3 miljoner kronor avseende värdet på Viistek-aktierna. Nedskrivningen har en motsvarande negativ påverkan på moderbolagets resultat och egna kapital för det fjärde kvartalet 2023. Den påverkar dock inte koncernens egna kapital eller resultat.

Efter nedskrivningen kommer aktierna i dotterbolaget OÜ Viistek Media vara upptagna till ett värde om cirka 0,4 miljoner kronor, vilket motsvarar det värde som förväntas realiseras vid slutförandet av likvidationen.

Vidare har det vid bokslutsarbetet beslutats att justera upp värdet på skulden för den förväntade kvarvarande tilläggsköpeskillingen till säljaren av Fable Media ApS med 10 miljoner kronor, eftersom verksamheten presterat över förväntan. Omvärderingen av skulden har en motsvarande negativ påverkan på rörelseresultatet och det egna kapitalet i koncernens räkenskaper för det fjärde kvartalet 2023. Den har dock ingen resultateffekt i moderbolaget.

Tilläggsköpeskillingen består av Fable Media ApS och dess dotterbolags resultat efter skatt för perioden 1 januari 2022 till 31 mars 2025. Tilläggsköpeskillingen finansieras främst genom Fable Medias genererade medel. Efter omvärderingen uppskattas skulden för den kvarvarande ännu ej utbetalda tilläggsköpeskillingen att uppgå till cirka 35 miljoner kronor per den 31 december 2023.

Stockholm den 2 februari 2024

Fable Media Group AB (publ)


Denna information är sådan som Fable Media Group är skyldigt att offentliggöra enligt EU:s marknadsmissbruksförordning (EU nr 596/2014). Informationen lämnades, genom angiven kontaktpersons försorg, för offentliggörande 2024-02-02 16:04 CET.

För ytterligare information:
Alexander Pettersson, VD
alexander@fablemedia.se
https://futuregaminggroup.com

Fable Media Group AB är ett på Spotlight Stock Market noterat bolag som investerar i och utvecklar tjänster inom lead generation (prestationsbaserad affiliatemarknadsföring). FMG-koncernen äger och driver via dotterbolag lead generation-verksamheterna Fable Media och Phase One Performance.

Läs mer hos Cision
Läs mer om Fable Media Group AB