Press release from Companies

Publicerat: 2024-03-01 16:02:40

EcoRub AB: Clarius lanserar en ny kollektion planteringskärl baserat på 100% återvunnet material från EcoRub

Kärlen 3D-printas och består av 100% återvunnet material och är 100% återvinningsbara

Clarius har nyligen lanserat ECHO Collection, som är en serie planeringskärl i hög kvalitet. Kärlen 3D-printas och består av 100% återvunnet material och är 100% återvinningsbara. Som materialleverantör har Clarius efter en tids utvärdering valt EcoRub och 3D-printmaterialet EcoAdd.

Clarius har ett stort sortiment med produkter för gröna inomhusmiljöer, som är anpassade för arbetsplatser, shoppingstråk och offentliga miljöer. Inför lanseringen av den senaste kollektionen ECHO så har fokus varit på design, men också hållbarhet och cirkulärt tänk.

-Vi är stolta över vår nya kollektion som kombinerar ett bra och snyggt uttryck, baserat på 100% återvunnet material. Genom EcoRub har vi fått tillgång till ett material där vi kan 3D-printa snygga produkter på kundorder, men också göra det miljövänligt. Det öppnar upp för nya spännande kollektioner i framtiden, säger Clarius VD Robert Ekberg.

EcoRub är ett bolag som de senaste åren har satsat hårt på att utveckla återvunna material med egenskaper som besitter gummits elasticitet till styvheten hos hårda plaster.
-Det känns kul att Clarius har valt oss som materialleverantör, då dom har höga krav på både tålighet, produktivitet och design. Genom EcoAdd så får dom möjlighet att skapa produkter av hög kvalitet för sina kunder, genom att också använda möjligheten att 3D-printa sina produkter. Detta är ett viktigt steg för oss för att bli en ledande leverantörer av återvunna kvalitetsmaterial, säger EcoRubs VD Anders Färnlöf.

Läs mer om Clarius ECHO Collection här
https://clarius.se/kat/clarius-collection/echo-collection

Läs mer om Ecorubs material EcoAdd – bolagets material för 3D-printning
https://www.ecorub.se/3d-printing/

Info om Clarius
Är ett Boråsbaserat bolag som sedan 1995 har skapat förutsättning för gröna inomhusmiljöer. De flesta kollektioner skapas i egen regi och genom nära samarbete med Sveriges främsta färg- och formkännare. Tillverkning sker hos noggrant selekterade fabriker över hela världen, med en ständig kontroll på alltifrån materialval till arbets- och miljöstadgar efterföljs.

Läs mer hos Cision
Läs mer om EcoRub AB