Press release from Companies

Publicerat: 2024-02-14 14:27:00

Vidhance AB: Vidhance tecknar flerårigt värdebaserat avtal med RealWear för bättre videolösningar

Uppsala, Sverige, 14 februari 2024. Vidhance AB (”Vidhance”), en global ledare inom videoförbättringsprogramvara för kameror i rörelse, tillkännager ett samarbete med RealWear Inc (”RealWear”), en global ledare inom handsfree, bärbara datorlösningar för personal i frontlinjen. Enligt avtalet kommer Vidhance och RealWear gemensamt att introducera nya och förbättrade videolösningar för frontlinjearbetare på marknaden.

En avgörande aspekt av avtalet är den värdebaserade affärsmodellen där Vidhances framgång även är knuten till slutproduktens framgång, vilket också öppnar upp för långsiktiga återkommande intäkter.

"Jag är mycket glad över att inleda denna resa tillsammans med RealWear. Vi ser stor potential i vår kombinerade teknik, och våra strategier för att närma oss denna marknad är helt linjerade," säger Nils Hulth, VD för Vidhance. "De kompletterande färdigheterna hos de två företagen öppnar upp möjligheter för nya lösningar som annars inte skulle vara möjliga."

På grund av samarbetets natur och den värdebaserade affärsmodellen kommer intäkterna att bestämmas baserat på vår gemensamma framgång under de kommande åren, med en låg minimiintäkt. Dock markerar affären en strategisk milstolpe för Vidhances långsiktiga mål att öka återkommande intäkter och att erbjuda experttjänster till våra kunder. Detta är särskilt viktigt inom den professionella affärsenheten.

"Videostabiliseringstekniken som utvecklats av Vidhance och anpassats för användning i RealWears portfölj erbjuder en marknadsledande visuell upplevelse för alla kamerabaserade scenarier för samarbete på distans, där stabilitet, situationsmedvetenhet och fokus på uppgiften är av yttersta vikt," säger Dr. Chris Parkinson, VD för RealWear, "Vidhance-tekniken är en väsentlig och differentierande teknologi och vi är mycket glada att arbeta ännu närmare varandra med detta nya avtal."

Vidhance och RealWear har redan gemensamma produkter på marknaden med den ledande videostabiliseringen från Vidhance. Detta nya samarbete lägger till nya produkter speciellt utvecklade för fjärrarbetare.

"RealWear och Vidhance ser båda en outnyttjad potential inom marknaden för fjärrarbetare, genom att kombinera RealWears fantastiska hårdvaruplattform med vår banbrytande mjukvara kommer vi att hjälpa till att frigöra den potentialen," säger Niclas Elvgren, försäljningschef på Vidhance. "Detta avtal stärker min övertygelse om att vår professionella affärsenhet är på rätt spår".

För mer information, besök www.vidhance.com eller kontakta:
Nils Hulth, VD Vidhance AB (publ)
Telefon: +46708108070
E-post: nils.hulth@vidhance.com

Läs mer hos Cision
Läs mer om Vidhance AB