Press release from Companies

Publicerat: 2024-03-13 08:30:00

Micropos Medical AB: Micropos Medical signerar nytt avtal med sjukhus i Schweiz.

Micropos Medical har idag mottagit en order från sjukhuset Hirslanden Clinique des Grangettes i Geneve, Schweiz.

Det är Dr Conny Vrieling som beslutat sig för att ingå ett hyresavtal med ett Raypilot system. Avtalet är ett rullande hyresavtal där kliniken tecknar sig för ett visst antal patienter per år och betalar ett fast pris för ett serviceavtal samt för förbrukningsvarorna Hypo-och Viewcath.

"Detta är såklart ett mycket positivt besked att Hirslanden tror på vårt koncept. Vi noterar ett större och större intresse för vår metod och införandet av Raypilot. För Hislanden kliniken innebär detta att ett helt nytt vårdflöde med kortare behandlingstid och att utökad noggrannhet kan planeras in. Målsättningen för Dr. Conny är att införa Raypilot i ett standardiserat vårdflödet och att öka värdet på strålbehandling genom att säkerställa mindre biverkningar, framför allt genom införandet av minskad stråldos på urinröret tillsammans med övervakning av prostatarörelse. I tillägg tillkommer noggrann kontroll av urinblåsans fyllnad samt kortare behandlingstid. säger bolagets VD Thomas Lindström.

Installationen kommer att ske i början av andra kvartalet 2024. I första skedet innebär denna order ett startvärde av ca 450 Tsek.

"Vi har en bra marknadsöversikt i Schweiz och har dialog med flera kliniker om införandet av Raypilot", avslutar VD Thomas Lindström.

Thomas Lindström
CEO
+46 (0)31-760 80 05
info@micropos.se

Läs mer hos Cision
Läs mer om Micropos Medical AB