Press release from Companies

Publicerat: 2024-03-15 18:26:15

Zenergy AB: Zenergy utser Nicklas Lundin till ny VD

Styrelsen för Zenergy AB (”Zenergy”) har utsett Nicklas Lundin till ny VD för Zenergy och dess dotterbolag med tillträde den 1 april 2024.

Martin Karlsson, vår nuvarande VD i Zenergy AB, kommer att avgå från sin befattning. Styrelsen tillsammans med Martin har kommit fram till att det är lämpligt med en förändring av VD-rollen när företaget står inför en ny fas.

Under sin tid hos Zenergy har Martin förbättrat effektiviteten i vår fabrik och stärkt våra produktionsmarginaler. Vi är tacksamma för hans engagemang och kunskap under denna period.

Ny VD för bolaget med tillträde den 1 april blir Nicklas Lundin som idag är VD för det förvärvade bolaget Watts 2 You AB.  Nicklas har tidigare varit VD för Body Flight AB och har en lång erfarenhet av affärsutveckling, försäljning och marknadsföring.

Det är med glädje och entusiasm jag tar mig an VD-uppdraget på Zenergy. Genom det nyligen förvärvade solenergibolaget Watts 2 You har vi lagt grunden för ett bredare och än mer relevant kunderbjudande.

Energieffektivitet och koncept för att möjliggöra både ett hållbart byggande och byggetableringsprocess kommer att fortsatt utgöra basen i Zenergys kundlöfte. Samtidigt ser jag flera möjligheter med att komplettera med ytterligare gröna tjänster i syfte att både komma närmare våra kunder samt underlätta byggindustrins ambitiösa hållbarhetsmål” säger Nicklas Lundin         

Nicklas är helt rätt profil för bolaget nu när Zenergy AB går in i en ny fas med utökat produktutbud. Det väntar en väldigt spännande resa framåt under ledning av Nicklas” säger Pontus Eklind, Ordförande Zenergy AB

Martin Karlsson kommer att finnas kvar i bolaget under en övergångsperiod för att ge Nicklas Lundin en bra on-boarading. 

Pontus Eklind – Styrelseordförande, Zenergy AB (publ) Telefon: 070-816 83 62

Denna information är sådan information som Zenergy AB (publ) är skyldigt att offentliggöra enligt EU:s marknadsmissbruksförordning. Informationen lämnades, genom ovanstående kontaktpersons försorg, för offentliggörande den 2024-03-15.

Läs mer hos Cision
Läs mer om Zenergy AB