Press release from Companies

Publicerat: 2024-03-27 11:58:43

Aptahem AB: Aptahem rapporterar top line-resultat från FIH studien med Apta-1

Aptahem AB (publ), ett bioteknikbolag som utvecklar behandlingar för patienter som drabbas av akuta inflammatoriska sjukdomar såsom sepsis, meddelar idag top line-resultat från den kliniska fas 1a-studien (First in Human, FIH). Studiens syfte var att utvärdera säkerhet och tolerabilitet med bolagets huvudkandidat Apta-1 och utfördes som en dos-esklarande studie i friska frivilliga försökspersoner.

Den avblindade datan från studien visar att Apta-1 har tolererats väl i de testade doserna. Inga allvarliga biverkningar förekom och alla deltagare slutförde studien. De extra analyser som genomfördes under studiens gång visar tecken på att Apta-1 har effekt på vissa markörer viktiga för förståelsen av Apta-1:s verkningsmekanism. Betydelsen av dessa fynd kommer utvärderas i fortsatta prekliniska samt kommande kliniska studier.

VD Mikael Lindstam kommenterar:

"Kan nöjt konstatera att de preliminära avblindade resultaten bekräftar vad vi tidigare kommunicerat. Medan vi väntar på den finala studierapporten fortsätter vi med dessa insikter att planera för nästa steg i det kliniska utvecklingsprogrammet för Apta-1."

För ytterligare information:

Aptahem AB
Mikael Lindstam, VD
Tel: 0766-33 36 99
Epost:
ml@aptahem.com

Kort om Aptahem

Aptahem AB (APTA) är ett bioteknikbolag i klinisk fas som utvecklar RNA-baserade behandlingar för livshotande, akuta, tillstånd där koagulation, inflammation och vävnadsskada samverkar i sjukdomsprocessen. Bolagets huvudkandidat, Apta-1, befinner sig i tidig klinisk fas. I prekliniska studier har Apta-1 genom sina antitrombotiska, immunmodulerande och vävnadsreparerande egenskaper visat på mycket goda och lovande resultat för behandling av sepsis och kritiska tillstånd förknippade med sepsis. För mer information, besök www.aptahem.com.

Läs mer hos Cision
Läs mer om Aptahem AB