Press release from Companies

Publicerat: 2024-03-28 09:55:00

Micropos Medical AB: Ny order och hyresavtal från Fundación Jiménez Díaz

Micropos Medical AB mottar en ny beställning och hyresavtal från universitetssjukhuset Fundación Jiménez Díaz i Madrid, Spanien.

Avtalet är ett hyresavtal på tre år där kliniken åtar sig att behandla ca 20 patienter/år till ett fast hyresavtal med ett standard avtal om priser för förbrukningsvaror. Ordervärdet för detta avtal ligger på ca 300 ksek/år

Sjukhuset har som plan att använda Raypilot System som standardmetod för behandling av prostatacancer med SBRT. 

Sjukhuset har tidigare haft en så kallad "try-before-buy" överenskommelse med Micropos, som resulterat i behandling av totalt 20 patienter med lovande resultat.

Resultatet publicerades i vetenskaplig poster under hösten 2023, där data visade anmärkningsvärda stråldosfördelar på ändtarm och penis, jämfört med ett vanligt behandlingsschema.

"Det är väldigt glädjande att Raypilot nu blir introducerat i det standardiserade vårdflödet på kliniken. Det är positivt för sjukhusteamet och självklart också för patienterna som genom att erbjudas behandling under endast 3–5 tillfällen, upplever mindre biverkningar och sparar mycket tid ."  Säger Micropos Thomas Lindström. 

Dr. Jesús Olivera Vegas, biträdande chef- och strålbehandlingsläkare  vid kliniken kommenterar Raypilot System: 

"Ett användarenkelt alternativ som är pålitligt och mycket säkert. Vi vill gå bort från vår standardbehandling inom prostatacancer, som för närvarande består av tjugo behandlingstillfällen. Vi siktar på att erbjuda de flesta patienter endast fem tillfällen.

I framtiden har vi att bestämma det ideala antalet fraktioner för prostatacancer, förmodligen mellan en och fyra". 

Thomas Lindström
+46 (0)31-760 80 05
info@micropos.se

Läs mer hos Cision
Läs mer om Micropos Medical AB