Press release from Companies

Publicerat: 2024-04-04 15:48:00

Finepart Sweden AB: Fineparts demomaskin till Connect Manufacturing Innovation Hub i Silicon Valley

Fineparts demomaskin i norra Kalifornien kommer att flyttas till Connect Manufacturing Innovation Hub i Silicon Valley, som invigs torsdagen den 11e april, 2024. Denna strategiska förflyttning möjliggörs genom bolagets agent i regionen, HS&S. Detta är en betydelsefull milstolpe för Fineparts närvaro och tillväxt i Silicon Valley.

Efter noggranna överväganden och en besiktning av lokalerna i Fremont, där Connect Manufacturing Innovation Hub är beläget, har Finepart valt att placera sin demomaskin i denna representativa och infrastrukturellt fördelaktiga miljö.

Heidenhein, ett företag som utvecklar och säljer mät- och styrsystemteknik, är huvudparten i detta nya center. Heidenhein har visat stort intresse för Finecut-tekniken och det är den typ av innovativ tillverkningsprocess som de vill visa upp.

Med närheten till framstående aktörer i närliggande området kommer Finepart att dra nytta av Silicon Valleys höga anseende för att attrahera besökare och demonstrera den senaste teknologin.

Lars Darvall, VD på Finepart, kommenterar: "Vi är mycket glada över att kunna meddela flytten av vår demomaskin till Connect Manufacturing Innovation Hub i Silicon Valley. Denna förflyttning markerar inte bara vårt engagemang för innovation och tillväxt, utan ger oss också möjlighet att samarbeta med branschorganisationer som AMT, SEMI och A3 för att främja utvecklingen inom tillverkningsteknologi."

För ytterligare information

Lars Darvall

VD, Finepart Sweden AB

Telefon: 0707 – 767 768

E-post: lars.darvall@finepart.com

Om Finepart

Verksamheten grundades år 2012 och är ett Innovativt Tech-bolag med tillverkning av abrasiva mikrovattenskärningssystem under varumärket Finecut. Teknologin baseras på vattenskärningsteknik som innebär att med mycket högt vattentryck, cirka 4 000 bar, skapar en stråle som accelererar sandkorn som verkar som slipmedel. Tekniken är framför allt lämpade för tillverkning av komponenter med hög precision för i princip alla material. Sedan starten har flertalet varumärken adderats såsom Finesoft, Finespin, Finepart Academy till det som idag utgör Finepart. Försäljning sker via egen personal samt ett återförsäljarnätverk. De största marknaderna är Norden, Europa och USA. Verksamheten bedrivs i Sverige, Bollebygd.

Finepart är noterat på Spotlight Stockmarket, Stockholm sedan hösten 2016. För mer information, se www.Finepart.com

Läs mer hos Cision
Läs mer om Finepart Sweden AB