Press release from Companies

Publicerat: 2024-04-06 22:49:41

Transferator AB: Dotterbolaget Transferator Ventures AB kommer att erhålla tilläggsköpeskilling om 4,34 MUSD för sålda aktier i ELKAB Studios AB

Stockholm – April 6, 2024 – Transferator Ventures AB (”Transferator Ventures”), ett helägt dotterbolag till Transferator AB (Publ.), har idag fått information att förutsättningarna för tilläggsköpeskilling för sålda aktier i ELKAB Studios AB (” ELK Studios”) har infriats.

Detta efter att köparna av ELK Studios nu fastställt och kommunicerat en s.k. earn-out beräkning baserad på utfallet av finansiella resultat i ELK Studios för verksamhetsåret 2023. Utifrån den information Transferator Ventures idag erhållit så är bolagets andel av tilläggsköpeskilling beräknad till 4,34 MUSD, motsvarande på dagens valutakurs 46,35 Mkr. Likviden förväntas erläggas till Transferator Ventures AB under april 2024.

Ovan kommunicerad tilläggsköpeskilling utgör utfall för 2023. Enligt avtal kan Transferator Ventures AB även erhålla tilläggsköpeskilling för år 2024 baserat på den finansiella utvecklingen i ELK Studios. Den kvarvarande tilläggsköpeskillingen, om den faller ut, beräknas uppgå till maximalt 0,36 MUSD.

Transferator Ventures AB är ett helägt dotterbolag till Transferator AB (publ.) och dotterbolagets finansiella resultat konsolideras i sin helhet.

Transferators VD Fredrik Vojbacke ger följande kommentar till dagens nyhet, ”Jag kan bara upprepa det jag sade förra året vi den här tiden när den första tilläggsköpeskillingen föll ut. Vi är mycket imponerade av ELK Studios ledning, att de fortsätter leverera, om och om igen. Vi har inte någon insyn i hur verksamheten utvecklas längre men kan konstatera att höga ambitioner ännu en gång har överträffats”


Denna information är sådan som Transferator är skyldigt att offentliggöra enligt EU:s marknadsmissbruksförordning (EU nr 596/2014). Informationen lämnades, genom angiven kontaktpersons försorg, för offentliggörande 2024-04-06 22:49 CET.

För ytterligare information, kontakta:

Fredrik Vojbacke

VD

Transferator AB (Publ)

Mobil: +46 (0) 708 99 04 63

E-mail: fredrik.vojbacke@transferator.com

Läs mer hos Cision
Läs mer om Transferator AB