Press release from Companies

Publicerat: 2024-04-09 17:07:29

EcoRub AB: KraussMaffei lägger ny order på EcoRubs 3D-printmaterial EcoAdd

KraussMaffei, som är en av världens ledande tillverkare av maskiner och industri 3D-printrar har lagt ytterligare en order på Ecorubs 3D-printmaterial EcoAdd. Ordervärdet uppgår till 250.000 kr och materialet kommer levereras i slutet av april från fabriken i Skellefteå.

KrausMaffei är en av världens största tillverkare av bl.a industriella 3D-printers och maskiner som används i tillverkningsindustrin. Man har kunder inom de flesta industrisegment som tex fordons- medicin och förpackningsindustrin. EcoRub har nyligen blivit utvalda som materialleverantör till deras industriella 3D-printers. Under mars månad annonserades den första ordern på ett värde av 100.000 kr. Nu får bolaget ytterligare en order på 250.000 kr på 3D-printmaterialet EcoAdd.

-Det är spännande att vi nu med några veckors intervall får ytterligare en order från KraussMaffei. Vårt material kommer användas till att bl.a printa mötesrum för 6 personer. Det unika är att det görs i ett enda stycke för att visa på möjligheten med 3D-printning av stora objekt upp till 10 m
3.
Dessa mötesrum kommer sedan att användas i flera internationella mässor för att visa på vilka möjlighet som tekniken har. Vi ser att det är ett utmärkt tillfälle att få visa upp vårt 3D-print material baserat på 100% återvunnet material för internationella kunder, säger Anders Färnlöf, vd på EcoRub.

Ecorub har de senaste åren har satsat hårt på att utveckla återvunna material med egenskaper som besitter gummits elasticitet till styvheten hos hårda plaster. Genom att fokusera på att ta fram material som lämpar sig för 3D-printning öppnar sig nu en marknad både i Sverige, men framför allt Globalt.

Läs mer om Ecorubs material EcoAdd
https://www.ecorub.se/3d-printing/


Info om KraussMaffei
Är en av världens ledande tillverkare av maskiner och system för produktion och bearbetning av plast och gummi. Produkter och tjänster omfattar alla teknologier inom formsprutning, extrudering, reaktionsprocessmaskiner och additiv tillverkning.  Levererar tjänster till kunder inom bland annat fordons-, förpacknings-, medicin-, återvinnings- och byggindustrin samt till tillverkare av elektriska och elektroniska produkter och hushållsapparater. Bolaget har cirka 4 700 anställda personer över hela världen och består av 30 dotterbolag och 570 handels- och servicepartners. Bolaget grundades 1838 och har sitt huvudkontor i München, Tyskland. I slutet av 2018 noterades KraussMaffei-koncernen på Shanghaibörsen.

Info om Ecorub
Är ett greentech-bolag som producerar återvunnet gummi- och plastmaterial för formsprutning, strängsprutning och kalandrering. Bolagets återvunna material utvecklas och produceras med materialegenskaper som inrymmer material med gummits elasticitet till styvheten hos hårda plaster. Ecorub är en producent av återvunnet plast- och gummimaterial som möjliggör återvunna alternativ för den cirkulära ekonomin. Bolaget grundades 1995 och har sin fabrik i Lövånger.

 


Denna information är sådan som EcoRub är skyldigt att offentliggöra enligt EU:s marknadsmissbruksförordning (EU nr 596/2014). Informationen lämnades, genom angiven kontaktpersons försorg, för offentliggörande 2024-04-09 17:07 CET.

Anders Färnlöf, tillförordnad verkställande direktör

anders.farnlof@ecorub.se

076-1477458

Läs mer hos Cision
Läs mer om EcoRub AB