Publicerat: 2016-10-27 11:43:56

Detta är en nyhet från nyhetsbyrån Finwire Disclaimer


Finwire om TracTechnology AB: TracTechnology genomför nyemission i höst och siktar på notering till våren 2017

TracTechnologys vd Thomas Nybladh presenterade bolaget vid en investerarträff i Göteborg arrangerad av InWest Corporate Finance på onsdagskvällen.

Bolaget arbetar med en patenterad metod för att elektroniskt spåra köttprodukter genom hela förädlingskedjan, från uppfödaren till konsumenten. Konsumenten använder sin smartphone och skannar en kod som då visar på ursprunget.

TracTechnology grundades 2002 och har varit noterat en vända tidigare. Aktien började handlas på Aktietorget i december 2005, men avnoterades på bolagets begäran i december 2012. Nu är bolaget på gång med en nystart. Det första steget består av en nyemission som riktas till befintliga aktieägare. Sju aktier ger rätt att teckna en ny aktie till teckningskursen 30 öre per aktie. Emissionen består av 12,6 miljoner aktier med en option på ytterligare 0,9 miljoner aktier. Teckningstiden löper från 7 till 22 november. I ett senare steg är planen att återigen notera aktien på Aktietorget under våren 2017.

Bolaget har ett metodpatent som gäller i 24 länder, däribland i Europa, USA och Ryssland.
Affärsmodellen bygger på att bolaget tar betalt per skannad kod. Priset ligger vid mindre förpackningar på 30 öre per kod, för ett helt köttstycke 5 kronor styck och för exempelvis hamburgare 4 kronor per kilo. Generellt kan man räkna med tre koder per kilo kött, vilket innebär knappt en 1 krona på kilopriset.

Thomas Nybladh räknar med att bolaget når en försäljning på kring 1 miljon kronor i år och förväntar sig en rejäl ökning av försäljningen nästa år till 8-10 miljoner kronor.

Läs mer om TracTechnology AB