Publicerat: 2017-10-02 10:56:27

Detta är en nyhet från nyhetsbyrån Finwire Disclaimer


Finwire om Biotech-IgG AB: Biotech-IgG siktar på en snar åternotering av aktien

Life science-bolaget Biotech-IgG publicerar idag ett nyhetsbrev som sammanfattar det tredje kvartalet 2017.

Biotech-IgG har fått en ny ledning med beslutsamhet att få bolaget vinstdrivande. Bolaget har sitt ursprung i forskning men är sedan fem år ett rent försäljningsbolag vilket ställer andra krav på bolagsdriften.

Bolaget genomför som aviserat ett kostnadsbesparingsprogram på 4,5 miljoner kronor. Den nya ledningen har konstaterat att bolaget har en årsomsättning på cirka 8 miljoner kronor och overheadkostnad på cirka 4,5 miljoner kronor som inte varit närande. Bolagets bruttomarginal är cirka 40 procent vilket gett en bruttointäkt på omkring 3,2 miljoner kronor, vilket rimligtvis också bör vara taket för bolagets overheadkostnader. Bolaget effektiviserar administration och merförsäljning.

Biotech-IgG kommer som tidigare meddelats att avnoteras från Aktietorget med sista handelsdag på fredag den 6 oktober. Bolaget skriver att man har gått från en förenklad åternotering till en nynotering med en tidsfrist på endast tre månader. Den största delen av materialet är klart för en åternotering, skriver Biotech-IgG utan att ange vilken marknadsplats man siktar på.

Läs mer om Biotech-IgG AB