Publicerat: 2018-06-11 17:08:18

Detta är en nyhet från nyhetsbyrån Finwire Disclaimer


Finwire om Senzime AB: Senzime hoppas inte behöva göra fler emissioner, försäljning väntas komma igång under året - vd

Senzime har inget kapitlbehov idag efter att ha tagit in 25 miljoner kronor i en riktad emission i februari tidigare i år. Förhoppningen är att inga fler emissioner behövs då försäljningen väntas kicka igång under året. Det sade bolagets vd Lena Söderström under aktiespararnas event Småbolagsdagen idag.

- Hoppas att vi inte behöver göra några mer emissioner, men sådant vet man ju aldrig. Man kan tänka sig flera olika situationer men just nu behöver vi inte mer pengar, sade hon.

Senzime, som utvecklar och säljer laboratorieutrustning, uppgav tidigare att 2017 skulle vara ett år med fokus på försäljning. Men den regulatoriska processen drog ut på tiden och försäljningsfokus syntes inte i bolagets rapporter.

- Det var CE-märkningen som tog mycket längre tid än vi trodde. Det var mycket mer pappersarbete och nu ska hela diagnostikbranschen in i det där.

På frågan om vad som säger att bolagets försäljning ska komma igång i år svarade Lena Söderström:

- Nu har vi skrivit ett antal avtal och börjat leverera produkter. Jag är oerhört positiv.

Lena Söderström lyfter särskilt fram Spanien och Sydkorea som intressanta marknader framöver.

- Det kan vara för att vi har hittat en bra distributör i Spanien. Men det är också marknader med stort intresse för nya produkter, sade hon.

Bolaget har också rekryterat produktspecialister som ska utbilda säljare och planerar att rekrytera fler produktspecialister framöver, sade vd:n.

Läs mer om Senzime AB